Afbeelding
Rob Smulders

Sint-Jorispenning voor Hans Kattemölle

12 januari 2020 om 17:13 Mensen

AMERSFOORT Hans Kattemölle, bestuursvoorzitter van het Amersfoorts Jeugd Orkest, ontving op zondag 12 januari de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van locoburgemeester Willem-Jan Stegeman. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan diverse maatschappelijke en culturele initiatieven in de regio Amersfoort. De uitreiking vond plaats tijdens het nieuwjaarsconcert van het AJO.

Locoburgemeester Willem-Jan Stegeman: ,,Hans Kattemölle gaf in de afgelopen jaren steun aan diverse maatschappelijke en culturele activiteiten in de regio Amersfoort. Gedurende zijn voorzitterschap van het AJO slaagde hij erin, via alle wegen die hem tot beschikking stonden, het AJO financieel gezond te houden en diverse evenementen, concoursen en tournees mede mogelijk te maken". Het regionaal amateurorkest, onder leiding van dirigent Rolf Buijs, behoort al jaren tot de top van de Nederlandse jeugdsymfonieorkesten.

Een ander bijzonder initiatief dat hij mede mogelijk maakte is de realisatie van de Herinneringslantaarn bovenin de Onze Lieve Vrouwetoren. De toren is sinds 2013 een stralend middelpunt voor dierbare overledenen, waarvoor nabestaanden een lichtje doneren.

De heer Kattemölle is verder betrokken bij onder andere: De Maatschappij – de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel, de stichting VIBA-Expo, St. Stralend Middelpunt van Nederland,  Kenniscentrum Duurzaam Bouwen, St. Vrienden van het Meander Medisch Centrum, St. Vrienden Caspar van Wittel en het nationaal Bomenmuseum Von Gimborn Arboretum.

Bron video: Smulders AV

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie