Afbeelding
Marit Bos

Amersfoortse kinderburgemeester Lynn wil hinkelbaan tegen eenzaamheid maken

29 september 2023 om 08:08 Maatschappelijk

AMERSFOORT Van 28 september tot en met 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. De kinderburgemeester van Amersfoort, Lynn Verhoeven, en de kinderraad hebben een activiteit bedacht voor kinderen (groep 6,7,8) om op de scholen of thuis te gaan doen in de Week tegen Eenzaamheid: een ontwerp maken van een stoeptegel voor een hinkelbaan tegen eenzaamheid.

Op een hinkelbaan maak je sprongen (tot tien), en dat wil de kinderraad graag doen: sprongen maken tegen eenzaamheid. Door tips en activiteiten te bedenken die helpen vrienden te maken en naar elkaar om te zien. Kinderburgemeester Lynn: ,,Zo springen we met z’n allen voor onze droom: eenzame kinderen helpen! Doen jullie mee?”

ONTWERP

De kinderen maken op een papier van hun tip, plan, idee of activiteit een kleurrijk ontwerp, voor een stoeptegel. In tekst, tekeningen, graffiti, schilderen, kleuren, plakken, knippen, alles kan. In deze video legt de kinderraad uit wat de bedoeling is. De ontwerpen kunnen tot uiterlijk 10 oktober worden opgestuurd naar kinderburgemeester@amersfoort.nl of naar Gemeente Amersfoort, t.a.v. de kinderburgemeester Stadhuisplein 5 3811 LM Amersfoort.


INZENDINGEN

Uit alle inzendingen worden tien stoeptegelontwerpen gekozen waar een hinkelbaan van gemaakt gaat worden voor Amersfoort. Maar ook alle andere inzendingen zijn belangrijk. Naast de hinkelbaan komt er een (les)programma die de kinderraad uit alle inzendingen gaat bedenken, met tien activiteiten die kinderen kunnen gebruiken om vrienden van elkaar te worden.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie