De gemeente is in conflict geraakt met bewoners van de Heideweg in Hooglanderveen over plannen voor de verkoop van een plantsoen aan een bouwbedrijf.
De gemeente is in conflict geraakt met bewoners van de Heideweg in Hooglanderveen over plannen voor de verkoop van een plantsoen aan een bouwbedrijf. Edwin de Gardeijn

Omwonenden willen dat plantsoen in Hooglanderveen groen blijft

20 maart 2023 om 15:45 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente is in conflict geraakt met bewoners van de Heideweg in Hooglanderveen over plannen voor de verkoop van een plantsoen aan een bouwbedrijf. Dat zegt de grond nodig te hebben om de bouw van een nieuw wijkje mogelijk te maken. 

Dat meldt de website van Nieuwsplein33. Buurtbewoners zouden zich bij de gemeente hebben gemeld om het stuk grond te kopen. Ze willen daarmee voorkomen dat het aan bouwbedrijf Schoonderbeek wordt verkocht. 

GROENBESTEMMING 

De bewoners beweren dat de gemeente in het verleden heeft toegezegd dat het terreintje een groenbestemming zou houden. Het stadsbestuur zegt nu in een raadsvoorstel niets van zo’n toezegging te weten. 

Het gaat om de herontwikkeling van de locatie waar tot voor enige tijd zalencentrum Houtrust gevestigd was. Met name het voormalige parkeerterrein van het centrum zou voor woningbouw moeten worden gebruikt. Schoonderbeek heeft plannen om op het terrein 25 tot 35 woningen te bouwen. Dat kan alleen als ook het aangrenzende plantsoen bij de plannen betrokken wordt. 

Lees het uitgebreide artikel op Nieuwsplein33 


Iede de Vries
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie