PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Elke woensdagavond koken tien vrienden belangeloos een maaltijd in de Groene Stee: ‘Mensen zijn verbaasd dat ze gratis mogen deelnemen’

Maatschappelijk
Foto: Marit Bos
14 dec. 2022, 09:00
De tafel wordt gedekt in de Groene Stee. Elke week kookt een vriendengroep, bestaande uit tien stellen, voor mensen uit de buurt.
De tafel wordt gedekt in de Groene Stee. Elke week kookt een vriendengroep, bestaande uit tien stellen, voor mensen uit de buurt.
AMERSFOORT

Toen Niek Schreuder en zijn vrienden een weekend weg waren, bedachten ze dat graag wat wilden betekenen voor een ander. Sindsdien verzorgen ze elke woensdagavond een maaltijd in de Groene Stee in Liendert. Dat betalen ze volledig uit eigen zak en met behulp van giften. De vriendengroep bestaat uit vijf stellen van rond de dertig die allemaal twee jonge kindjes hebben, waardoor iedereen een druk leven heeft naast het koken. Schreuder: ,,Het is soms best wel een uitdaging, maar prima te doen en je krijgt er veel voor terug.”

Voordat er wekelijks gegeten kan worden, moeten de stellen alles koken en opbouwen. Volgens Schreuder is er elke week een andere taakverdeling: ,,Een stel kookt en iemand staat bij de deur om de bezoekers op te vangen. Weer een ander doet de koffie en dekt de tafel. De ene keer bereiden we het eten thuis, de andere keer doen we het mee..

Deel dit artikel via: