Gezonde schappen, buurtbarbecues en kookworkshops: zo gaat Schothorst in gesprek over gezond eten

17 sep, 13:00 Zorg
Eigen foto
Naomi Jansen: ,,We zijn nu bezig met het opzetten van structurele initiatieven opzetten en die te behouden."
Naomi Jansen: ,,We zijn nu bezig met het opzetten van structurele initiatieven opzetten en die te behouden."

AMERSFOORT Hoe zorg je ervoor dat een wijk gezonder gaat leven? In 2021 begon met dit gedachtegoed een pilot van een gezondschap bij de Jumbo in Schothorst. Een jaar later is het project een stuk uitgebreider. Naomi Jansen: ,,We hebben het hier over gedragsverandering, dat heeft langer de tijd nodig.”

Bij Apotheek Orion vertelt Jansen van de Voedselapotheek enthousiast over de activiteiten die ze het afgelopen jaar georganiseerd hebben. Een kookworkshop, een gezonde buurtbarbecue, een ‘supermarktsafari’ waar buurtbewoners door de supermarkt gingen en werd uitgelegd welke producten gezond of minder gezond zijn. Het doel is bewustzijn creëren over gezond eten en bepaalde patronen te doorbreken. 

Mensen gaven aan dat ze het moeilijk vonden om in de supermarkt gezonde producten te vinden

PREVENTIE Het project begon samen met Mark Slager van Apotheek Orion. Hij en Jansen kwamen elkaar tegen en besloten de handen ineen te slaan omdat hij zag dat meer mensen medicatie nodig hadden en wilde graag meer aan prevent..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.