De gemeente nodigt Amersfoorters uit voor de voorpremière van de documentaire 'Belaagd' in theater De Lieve Vrouw.
De gemeente nodigt Amersfoorters uit voor de voorpremière van de documentaire 'Belaagd' in theater De Lieve Vrouw. Ramon van Hilten

Gemeente Amersfoort doet mee aan Orange The World: aandacht voor geweld tegen vrouwen

25 november 2022 om 11:28 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort steunt de wereldwijde campagne Orange The World tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne start vrijdag 25 november op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Wethouder zorg Micheline Paffen is dan samen met Soroptimistclub Amersfoort aanwezig bij het startsein van de campagne om 16.00 uur bij De Stier op de rotonde van de Scheltussingel en Flierbeeksingel. 

De Soroptimistclub is een Amersfoortse vrouwenvereniging die aan verbetering werkt van de positie en status van vrouwen over de hele wereld. De kleur oranje staat voor een zonnige, geweldloze toekomst voor alle vrouwen en meisjes ter wereld. 

De gemeente vindt het naar eigen zeggen belangrijk om onveiligheid bespreekbaar te maken en hierover met elkaar het gesprek te voeren. Daarom nodigt de gemeente alle Amersfoorters uit voor de voorpremière van de documentaire ‘Belaagd’ op 30 november om 19.30 uur in theater De Lieve Vrouw.

Belaagd is een documentaire waarin vrouwen een boekje open doen over hun ervaringen met seksisme, geweld en vrouwenhaat. In de documentaire komt aan bod hoe deze ervaringen hun leven veranderen, hoe ze daarmee omgaan en wat er moet gebeuren. Hierover gaan burgemeester Lucas Bolsius, een jongerenwerker en een professional van de vrouwenopvang na afloop van de film in gesprek met de aanwezige bezoekers. Een kaartje kost 50 cent, inclusief drankje. Meer informatie over de documentaire en het aanmelden is te vinden op www.lievevrouw.nl. Op 1 december wordt de film getoond voor professionals uit de regio, ook hierbij is wethouder Micheline Paffen aanwezig.

De Orange The World campagne vindt ieder jaar plaats en start op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen op 25 november, en eindigt op de dag van de rechten van de mens op 10 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie