Afbeelding
Archief BDU Media

Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort kleurt donderdag oranje

Maatschappelijk

AMERSFOORT Met oranje lampen wil de gemeente Amersfoort de oproep van UN Women, Zonta en Soroptimist steunen om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes. Vanaf 16.30 uur is de Onze Lieve Vrouwetoren daarom oranje verlicht op donderdag 25 november. 

Deze kleur moet symbool staan voor een zonnige, geweldloze toekomst voor alle vrouwen en meisjes ter wereld. Wereldwijd doen er over de honderd landen mee aan de ‘Orange the World campagne’. 

De vrouwenverenigingen Zonta Utrecht en Soroptimistclub Amersfoort werken aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld. De campagne Orange the World start op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen (25 november) en loopt tot en met de internationale dag voor de rechten van de mens (10 december). De campagne is één van de activiteiten in de stad waarmee Amersfoort aandacht vraagt en oproept tot actie tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. Tussen 14 september en 1 oktober is deze boodschap verbeeld op het Eemplein met een rondreizende expositie van Stichting Open Mind en een bijbehorend programma.

advertentie
advertentie