Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Vluchtelingen aangekomen bij tijdelijke noodopvanglocatie Zon & Schild

29 oktober 2021 om 16:26 Maatschappelijk

AMERSFOORT Een groep van 36 vluchtelingen en asielzoekers is vrijdagmiddag aangekomen op de locatie Zon & Schild. Sinds 26 oktober biedt de gemeente Amersfoort hen tijdelijke noodopvang na een oproep van het kabinet. De afgelopen dagen verbleven zij in een hotel. De groep, enkel volwassenen, kan de komende vier weken op de locatie van Zon & Schild verblijven.

Samen met GGZ Centraal en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente in korte tijd een verblijfplaats gerealiseerd. Het pand op het terrein van Zon & Schild stond leeg en was geschikt om snel bewoonbaar te maken. De gemeente is gevraagd vijftig opvangplekken te verzorgen. Op dit moment zijn er veertig plekken gerealiseerd voor de groep die door het COA naar Amersfoort is overgebracht.

In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel verblijven momenteel meer mensen dan waar het asielzoekerscentrum op berekend is. Het kabinet deed daarom een dringende oproep om per provincie honderd plekken voor crisisnoodopvang te realiseren. Na overleg in provinciaal verband stellen Amersfoort en de stad Utrecht plekken voor crisisnoodopvang beschikbaar.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie