Afbeelding
Keistadnieuws

Noodopvang van vluchtelingen in Amersfoort

25 oktober 2021 om 07:21 Maatschappelijk

AMERSFOORT Zondag meldde de gemeente Amersfoort dat het de komende weken crisisnoodopvang aan vluchtelingen biedt. ,,De groep komt naar verwachting dinsdag over van het asielzoekerscentrum (AZC) in Ter Apel. De eerste nacht of nachten worden de 50 mensen ondergebracht in een hotel”, meldt een voorlichter van de gemeente.

De vluchtelingen worden op het terrein van Zon en Schild ondergebracht. Terwijl deze locatie gereed wordt gemaakt, verblijft de groep in een hotel. De precieze duur van de opvang is nog niet duidelijk. Er wordt uitgegaan van vier weken, meldt het college aan de raad.

Burgemeester Lucas Bolsius: ,,In 2015 heeft Amersfoort, met hulp van veel Amersfoorters, laten zien klaar te staan voor het bieden van opvang, als dit van ons gevraagd wordt. We zullen nu opnieuw samen zorgen voor een gastvrije ontvangst van mensen die op de vlucht zijn.”

Het kabinet riep provincies afgelopen week op elk honderd vluchtelingen extra op te vangen, omdat in het aanmeldcentrum in Ter Apel meer mensen verblijven dan waar het op berekend is. Daardoor is in het overvolle AZC een schrijnende situatie ontstaan. De gemeenten Amersfoort en Utrecht hebben aangeboden elk voor vijftig tijdelijke opvangplekken te zorgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie