Afbeelding
Pixabay

Amersfoort lijkt haar BOA’s niet extra te belonen tijdens de corona-crisis

9 november 2020 om 11:30 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort lijkt haar Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) niet extra te belonen voor hun werk tijdens de corona-crisis. Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zei vorige week dat politie-agenten als blijk van waardering wél een extraatje krijgen en daarop besloten gemeenten zoals Amsterdam, Den Haag, Ede, Hilversum, Rotterdam en Utrecht hun boa’s ook te belonen. 

door Jeroen van der Veer

Omdat de Buitengewoon opsporingsambtenaren -net als agenten- in de frontlinie staan, vonden de boa-bonden dat die bonus dan óók aan hen toegekend moest worden. Echter zijn zij in dienst van de gemeente en dus kan bijvoorbeeld Amersfoort daar zelf over beslissen. Maar gebeurt dit ook in Amersfoort?

,,Ik snap goed dat de vraag wordt gesteld”, aldus gemeente-woordvoerder Manolito Buth. ,,Zeker gezien de berichtgeving in andere gemeente. Een antwoord kan ik echter niet geven. Of medewerkers van de gemeente wel of niet een bonus krijgen, is niet iets wat ze in de pers hoeven te vernemen.”

Het lijkt er dus sterk op dat men in Amersfoort niet op een extraatje hoeft te rekenen. Zo heeft verantwoordelijk wethouder Kees Kraanen daarover nog niets gezegd en navraag van de redactie van De Stad Amersfoort leert dat er binnen de gemeentelijke muren ook nog niet over is gesproken. Daarnaast is er niets op de begroting terug te vinden die morgen ter besluitvorming aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie