Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Vandalen vernielen speelplekken in Park Randenbroek én in Nieuwland

24 augustus 2020 om 17:44 Maatschappelijk

AMERSFOORT Meerdere speeltoestellen in Park Randenbroek zijn dit weekend door vandalen gesloopt. De gemeente heeft aangifte van vernieling gedaan en de schade bedraagt hier ongeveer tweeduizend euro.

door Jeroen van der Veer

Het is de tweede keer in een week tijd dat speelvoorzieningen zijn gemold. Zo is het kunstgras in Nieuwland ook vernield. Dit nepgras was ondergrond van het speeltoestel ‘De Draak’. 

De beschadigde toestellen in Park Randenbroek zijn weggehaald en opgeslagen. De gemeente probeert deze zo snel als mogelijk te laten repareren, maar ze zijn daarbij afhankelijk van de levertijd op de onderdelen die moeten worden vervangen. ,,Dat kan maar zo zes weken duren”, laten zij weten.

Het speeltoestel in Nieuwland is momenteel niet veilig genoeg en daarom is het gebied afgezet met hekken. ,,We ontvangen regelmatig meldingen dat fietsers en scooterrijders de helling gebruiken om er tegenop en er vanaf te rijden. Daar is de helling niet voor gemaakt en nu dus kapot. Samen met de leverancier van het kunstgras zoeken we een oplossing om de speelplek te repareren en nieuwe vernielingen te voorkomen.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie