Afbeelding
Fred Oosterhuis

Amersfoortse ouderen in beweging met Olga Commandeur

29 mei 2020 om 09:01 Maatschappelijk

AMERSFOORT Het Nationaal Ouderenfonds houdt vandaag samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag. De bewoners van het gebouw Puntenburg in de wijk Soesterkwartier doen hieraan mee. Olga Commandeur (presentatrice van het programma Nederland in Beweging) begeleidt om 13.30 uur twee optredens, waarbij de bewoners op gezellige muziek de oefeningen doen. 

De Alliantie en de Kwartiermakers van Bzzzonder willen van Puntenburg een bijzondere ontmoetingsplek maken waar het prettig wonen is. ,,We willen naast het opknappen van het gebouw, ook werken aan een gastvrije sfeer, meer activiteiten voor bewoners en meer contact met de wijk", zegt Noortje van der Have, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie. ,,Deze sportieve activiteit past daar prima tussen." 

Het initiatief Balkon Bewegen is ontstaan in corona-tijd waarbij vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, SRO buurtsportcoaches, Old Stars en bewegingscoaches langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten en op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de ouderen. Met als resultaat een gezellige en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar en voor elkaar actief is. Natuurlijk kunnen mensen vanuit de (binnen)tuin, achter het raam of galerij ook meedoen.

Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie