Afbeelding
Pixabay

Geen bekeuringen maar brieven voor milieuvervuilers bij McDonald's

21 februari 2020 om 15:21 Maatschappelijk

AMERSFOORT Mocht er een McDonald's-zak met daarop een kenteken worden gevonden, dan kan de politie geen bekeuring uitschrijven. Dat benadrukken zij na navraag over de actie van de de voedselketen in Amersfoort. Zij zijn sinds afgelopen weekend gestart met het noteren van kentekens op de zakken die mee worden gegeven aan gebruikers van de McDrive. Op deze manier willen zij zwerfafval voorkomen.

door Jeroen van der Veer

De McDonald's kondigde aan dat de actie is gestart is samenspraak met de politie. Dit wordt door laatstgenoemde bevestigd. ,,Het is vooral een bewustwordingsactie", laat politiewoordvoerder Cornelie Hogeveen weten. ,,Als er een zak met een kenteken wordt aangetroffen door de ondernemer of publiek, dan is de wijkagent van plan een brief te sturen naar de tenaamgestelde van het voertuig om een signaal af te geven."

De ontvanger van de brief hoeft niet de vervuiler zelf te zijn, maar weet wel wie het was en kan de vervuiler op de overlast en vervuiling aanspreken. Boetes kan de politie niet uitdelen, omdat dit alleen mogelijk is als iemand op heterdaad wordt betrapt. Deze bekeuring bedraagt 140 euro. Tot op heden zijn er nog geen brieven gestuurd naar milieuvervuilers.

De actie is opgezet omdat men het zwerfafval rondom de Maanlander zat zijn. ,,Dit speelt vooral in het weekend dat het afval niet in de bakken, maar op straat wordt gegooid", aldus Hogeveen. ,,Deze vorm van overlast ziet de wijkagent ook graag aangepakt en het werkte direct. De wijkagent gaf mij aan dat er een stuk minder afval was sinds dit weekend, toen de borden bij de McDonald's zijn geplaatst."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie