Afbeelding
https://amersfoortzuid.info/pareltjesvanzuid

Zaterdag 3 juni: Pareltjes van Zuid

1 juni 2023 om 20:35 Lokaal Deel je nieuws

De stichting Bewonersinitiatieven Amersfoort Zuid organiseert op zaterdag 3 juni (van 11 tot 16 uur) een wijkfeest in het Juliana van Stolbergpark (bij de Leusderweg). Het doel is om de mensen, organisaties en historie die Amersfoort-Zuid zo mooi maken, onder de aandacht te brengen.

Tijdens het feest kun je verschillende workshops volgen, geschikt voor jong en oud. Ga in gesprek met de stadsarcheoloog over de verborgen historie van Amersfoort-Zuid, leer de kneepjes van het vak bij verschillende kunstenaars of werk samen met een rapper en maak je eigen rap. Je hoeft je echt geen moment te vervelen!

Sport en spel mogen op een dag als deze niet ontbreken. Meerdere verenigingen staan te popelen om jou kennis te laten maken met hun sport. Denk bijvoorbeeld aan schermen, freerunning en jeu de boules. Ben je enthousiast? Doe dan gezellig mee!

En wanneer je je energie een beetje kwijt bent, geniet dan van een hapje of een drankje. Natuurlijk wil de zon bij dit feest aanwezig zijn, maar mocht hij op het laatste moment toch afhaken, dan hebben we meerdere tenten geregeld, zodat het feest altijd door kan gaan.

Vergeet de Verhalentafel van Zuid niet! Bewoners van Amersfoort-Zuid vertellen over vroegâh, over wat volgens hen het mooiste plekje in de wijk is of delen een grappige anekdote. Schuif aan en luister naar de verhalen die het delen waard zijn.

Het feest is voor iedereen en je bent zeker niet verplicht om ergens aan mee te doen. Niets moet, alles mag. Kom langs en ontdek hoe rijk Amersfoort-Zuid is!

Enkele activiteiten:

Bootcamp

Botenbouw Centrum

De Huiskamer van Huis Miereveld

De Weg der Weegen

Geschiedenis van bijzondere plekken in Amersfoort Zuid

Horeca en live muziek met wethouder Tyas Bijlholt en Peter Bruijs

Informatiemarkt

Kinderworkshop Leven in de Middeleeuwen

Live Radio de Golfbreker

Open podium

Pareltjes van Zuid Theater Doublee met de mobiele boerderij

Presentatie over De Weg der Weegen

Presentatie over Westerstraat en Wijk 77

Sport

Springkussens

Stadswerkplaats

Theatersport

Verhalentafel

Volleybal

Workshop Aikido

Workshop Freerunnen (vanaf 11 jaar)

Workshop Graffiti

Workshop Jeu de boules

Workshop Rappen

Workshop Schermen 8 – 15 jaar

Workshop Schermen vanaf 16 jaar

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie