Afbeelding
Tara Schollema

Evenement Pareltjes van Zuid 3 juni voor en door Zuid

22 mei 2023 om 21:09 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 3 juni van 11 tot 16 uur vindt in het Juliana van Stolbergpark het evenement Pareltjes van Zuid plaats. Een groep enthousiaste vrijwilligers van Bewonersinitiatieven Amersfoort Zuid (BAZ) heeft de afgelopen maanden bedrijven, organisaties en bewoners benaderd om een bijdrage te leveren aan het evenement.

Eerder stond het feest bekend als het Wijkfeest van Amersfoort-Zuid, maar BAZ stapt met deze editie van die naam af. Het is namelijk meer dan een feest. Het doel is om de bewoners bij elkaar te brengen en hen te laten zien wat er allemaal in de wijk gebeurt en wat men voor elkaar kan betekenen. Op een ongedwongen manier krijgen mensen en instanties die de wijk met hun werk net een beetje mooier maken, de kans om zich te laten zien. Elke editie zal een andere groep zogenoemde Pareltjes van Zuid centraal staan.

Door middel van workshops wil BAZ het feest energiek en uitnodigend maken voor jong en oud. Zo kan men onder andere deelnemen aan verschillende sporten, onthult de archeoloog van de gemeente de best bewaarde geheimen van de wijk en worden er pareltjes van herinneringen gedeeld aan de Verhalentafel van Zuid.

Onder het mom ‘niets moet, alles mag’ is iedere bezoeker vrij om aan de activiteiten deel te nemen, maar is er ook ruimte voor een hapje en een drankje.

Op dit moment zoeken we nog vrijwilligers die op 3 juni willen helpen. Lijkt het je leuk om deze dag tot een succes te maken? Neem dan contact op met BAZ via miramajoor@outlook.nl

Meer informatie over het feest en de Pareltjes van Zuid zijn terug te vinden op www.pareltjesvanzuid.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie