Afbeelding
Dirk Verwoerd

Eerste editie Rouwen en Vieren kas in Amersfoort geslaagd

25 januari 2023 om 07:15 Lokaal Deel je nieuws

Met meer dan 1000 aangestoken kaarsjes, 325 beschreven linten van dankbaarheid en bezoekers die iets gehad hebben aan de fysieke ruimte voor rouw, herdenking en viering durft de organisatie te stellen dat de eerste editie een succes is geweest.

Van 18 tot en met 30 december jl. stond er voor het eerst in Amersfoort een Rouwen en Vieren Kas, achter de Onze Lieve Vrouwetoren. 

Amersfoortse initiatiefneemster Amber Arlar van Verbind in Afscheid zag het initiatief in 2021 in Amsterdam op het Mercatorplein. Gegrepen door een fysieke ruimte in het publiek domein besloot Amber het jaar daarop de Rouwen en Vieren kas naar Amersfoort te halen. Samen met haar team heeft ze de eerste editie zonder fondsen maar enkel met sponsoring en crowd funding weten neer te zetten. 

In de aanloop merkte zij al dat er een breder draagvlak is dan verwacht voor rouwen en vieren in het publiek domein. Dit bleek nog meer toen de kas eenmaal geopend was door Amersfoorts’ stadsdichter Twan Vet en (t)rouwambtenaar Cora Vonk. 

In de dagen daarop volgde een nagenoeg continue bezoekersstroom, vele verhalen die beluisterd mochten worden, tranen die er mochten zijn en bezoekers die weer een stukje lichter de kas verlieten. De organisatie kijkt tevreden terug op deze eerste editie. 

Wat de organisatie betreft komt in december 2023 weer een Rouwen en Vieren kas in Amersfoort. Alle info volgt via www.rouwenenvierenamersfoort.nl en via de sociale mediakanalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie