De kas staat van 18 tot en met 30 december achter de Onze Lieve Vrouwetoren.
De kas staat van 18 tot en met 30 december achter de Onze Lieve Vrouwetoren. Rouwen en Vieren Kas Amersfoort

Sfeervolle Rouwen en Vieren Kas biedt troost en genegenheid

13 december 2022 om 14:00 Achtergrond

AMERSFOORT De allereerste editie van de Rouwen en Vieren Kas Amersfoort wordt op zondag 18 december om 12.00 uur geopend met Amersfoorts’ Stadsdichter Twan Vet. De kas staat tot en met 30 december achter de Onze Lieve Vrouwetoren aan de Westsingel zijde.  

Wat vorig jaar in Amsterdam als pilot ontstond is inmiddels uitgegroeid naar maar liefst drie locaties van de Rouwen en Vieren Kas dit jaar. Naast Amsterdam en Ede is Amersfoort één van die drie locaties dankzij initiatiefneemster Amber Arlar van Verbind in Afscheid. ,,Het is belangrijk om rouw in het publieke domein meer ruimte te geven. En dan gaat het over meer ruimte om erover te praten en meer fysieke ruimte om te zijn. De Rouwen en Vieren Kas biedt dat. Het is een glazen kas en het is een neutrale plek, van niemand en voor iedereen. Zodat je deze weken rondom kerst even niet alleen, maar met gelijkgestemden kunt zijn. In de kas kunnen bezoekers een kaarsje branden, een lint van dankbaarheid in een kerstboom ophangen of woorden delen in het gastenboek. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig met een luisterend oor mocht daar behoefte aan zijn. Alles is geheel kosteloos, zodat iedereen er gebruik van kan maken”, vertelt Arlar.  

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Amber Arlar wil met de Rouwen en Vieren Kas Amersfoort een plek creëren waar ruimte is voor iedereen. (Eigen foto)

DRIJFVEER In slechts een aantal maanden tijd heeft Arlar met haar team een sfeervolle ruimte gecreëerd voor iedereen die daar behoefte aan heeft. ,,De Rouwen en Vieren Kas is een fijne plek met bekwame vrijwilligers die, indien gewenst, verder kunnen verwijzen wanneer daar behoefte aan is. Natuurlijk zijn meer vrijwilligers en een bijdrage welkom, maar bovenal is de drijfveer om deze plek voor zoveel mogelijk mensen te creëren het grootst”, zegt Arlar enthousiast.

Kijk voor meer informatie op: www.rouwenenvierenamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie