In het weekend voorafgaand aan de KunstKijkDagen staat op het Eemplein een portretlijst.
In het weekend voorafgaand aan de KunstKijkDagen staat op het Eemplein een portretlijst. artist impression

Jubileumexpositie KunstKijkRoute in Rietveldpaviljoen

25 november 2020 om 09:25 Kunst

AMERSFOORT In het laatste weekend van november viert de KunstKijkRoute haar 25-jarig jubileum met een gevarieerde overzichtstentoonstelling - de KunstKijkDagen - in het Rietveldpaviljoen. Veertig kunstenaars uit Amersfoort en omstreken exposeren hun werk. De tentoonstelling illustreert de veelzijdigheid en het hoge artistieke niveau van de Amersfoortse kunstenaars.

Al 25 jaar stellen Amersfoortse kunstenaars op speciale zondagen de deur van hun atelier open in het kader van de KunstKijkRoute. Ook galeries en musea doen hieraan mee. Dit najaar is er een jubileumexpositie van een van de oudste kunstroutes van ons land. De KunstKijkRoute ontstond in de zomer van 1994 op initiatief van de Amersfoortse kunstenaars Wilma Luigjes en Hens Huurdeman. Het was meteen een succes, ateliers trokken tachtig tot honderd bezoekers per zondagmiddag.

NAVOLGING Het KunstKijkRoute-idee vindt al gauw navolging. In Amersfoort inspireerde de Route tot andere culturele activiteiten, zoals de Staalkaart, Vreemde Gasten en de KunstVaarRoute.

JUBILEUMEXPOSITIE EN VEILING Het 25-jarig jubileum wordt gevierd met een gevarieerde jubileumexpositie, de ‘KunstKijkDagen’. Nu de traditionele KunstKijkRoute niet kan doorgaan, was dit alternatief snel geboren. Elke kunstenaar exposeert drie werken. Bijzonder is dat van elke kunstenaar er één werk geveild wordt. Dat gebeurt via een slim maar simpel systeem. Naast elk kunstwerk dat geveild wordt, hangt een lijst met bedragen, beginnend bij 75 euro. Bieden gaat simpel: de kunstbegerige bezoeker noteert haar of zijn naam bij een bedrag. Na afloop van de KunstKijkDagen krijgen de hoogste bieders bericht van de betreffende kunstenaar. Een mooie kans om de hand te leggen op een aansprekend kunstwerk, voor in huis, op kantoor of als geschenk.

SELFIE-PORTRET In het weekend voorafgaand aan de KunstKijkDagen staat op het Eemplein een portretlijst waar u achter kunt gaan staan en een selfie kunt maken. Dit kan ook tijdens de KunstKijkDagen bij het Rietveldpaviljoen. Alleen nog even (laten) printen en zo hebt u van uzelf of een geliefde een prachtig kunstwerk.

Jubileumexpositie ‘25 jaar KunstKijkRoute Amersfoort’: 28 en 29 november, 10.00-17.00 uur. Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort. Toegang gratis, reserveren is noodzakelijk. Reserveer op www.kunstkijkroute.nl.

KunstKijkDagen Wegens corona kan de KunstKijkRoute dit jaar niet doorgaan. Daarom zijn er nu de KunstKijkDagen. Zo komen kunstliefhebbers en kunstenaars toch aan hun trekken.
Kunstveiling Tijdens de KunstKijkDagen worden speciaal geselecteerde kunstwerken van Amersfoortse kunstenaars geveild. U kunt ter plaatse schriftelijk bieden.
Wilt u de KunstKijkDagen bezoeken? Toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren wel noodzakelijk. Elk half uur kunnen er tien mensen naar binnen. Reserveer op www.kunstkijkroute.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie