Volkszanger Peter Beense ontving het smartsieraad voor 2023 in de Mannenzaal.
Volkszanger Peter Beense ontving het smartsieraad voor 2023 in de Mannenzaal. Rinus van Denderen

Smartsieraad van Smartlappenfestival Amersfoort voor volkszanger Peter Beense

16 maart 2023 om 14:19 Evenementen

AMERSFOORT Traditioneel wordt vier weken voor het Smartlappenfestival Amersfoort, dit jaar op zaterdag en zondag 15 en 16 april, een smartsieraad uitgereikt aan een bekende Nederlandse artiest. Peter Beense werd hiermee woensdag door loco-burgemeester Micheline Paffen-Zeenni in de Mannenzaal verrast.

Voor het ontwerp van het Smartsieraad voor deze 21ste editie van het festival werd ook dit jaar weer een prijsvraag uitgeschreven. Daarop heeft de organisatie van drie creatieve Smart-liefhebbers, vijf inzendingen ontvangen. ,,Stuk voor stuk heel leuke, creatieve en originele ontwerpen hetgeen de jury voor een schier onmogelijk taak stelde om de juiste keuze te maken.” Mede door inbreng van Lya Stam heeft de jury echter unaniem een goed onderbouwde en objectieve keuze kunnen maken. De keuze is gevallen op het ontwerp van Maria van Dam. Voor haar is een dinerbon beschikbaar gesteld door Mediterraans restaurant Celik.

De volgende stap was dat Lien Smeeing, Machteld Gouw en Hanneke Bakker de uitvoering voorbereidden. Daarna werd samen met een groot aantal vrijwilligers het Smartsieraad gemaakt. Verdeeld over twee avonden per week werden, vanaf begin januari 1250 sieraden gefabriceerd. Het Smartsieraad is inmiddels voor 5 euro te koop bij café Onder de Linde aan de Groenmarkt, Mediterraans Restaurant Celik op de Hof, The Little Shop of Colours in de Krommestraat en kapsalon Sylvester in de Violenstraat in het Soesterkwartier. Het festival krijgt geen subsidie en is dus afhankelijk van onder meer deze inkomsten en van sponsors.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie