De Klaverblad Amersfoortse Bergcross kent ook dit jaar weer wedstrijden voor junioren en senioren, de kidsrun en de prestatieloop.
De Klaverblad Amersfoortse Bergcross kent ook dit jaar weer wedstrijden voor junioren en senioren, de kidsrun en de prestatieloop. Altis

Eerste loopevenement van het jaar; de Klaverblad Amersfoortse Bergcross

11 januari 2023 om 07:30 Evenementen

AMERSFOORT Jong en oud kan op zondag 29 januari 2023 weer los op de Amersfoortse Berg tijdens de 31ste editie van de Klaverblad Amersfoortse Bergcross. Traditioneel is dit een van de eerste Amersfoortse loopevenementen van het jaar, georganiseerd door Altis.    

,,De Klaverblad Amersfoortse Bergcross is een mooie, uitdagende cross over het pittige, heuvelachtige parcours van de Amersfoortse Berg en biedt een uitgebreid programma voor de jeugd, wedstrijdatleten en recreanten. En dit jaar hebben we een aantal mooie verrassingen voor de deelnemers in petto”, laat de organisatie weten.  

NIEUW PARCOURS ,,Ten eerste hebben we het parcours dit jaar aangepast, waardoor we nu een ronde van 2,5 kilometer hebben (in plaats van de oude ronde van 2,2 kilometer). Dat betekent dat deelnemers nu meer ‘gebruikelijke’ afstanden kunnen lopen, zoals 5, 7,5 of 10 kilometer. Het afgelopen jaar kregen we hier veel vragen en verzoeken over en daar hebben we goed naar geluisterd. Het nieuwe parcours betekent ook een nieuw Strava Segment. Dus ook voor de Strava gebruikers ligt er een nieuwe uitdaging, waar je bovendien ook nog prijzen mee kunt winnen.” Meer daarover lees je op de website: www.bergcross.nl.

NIEUW VOOR TEAMS Nieuw is dit jaar ook de Bergcross Estafette Run, waarbij deelnemers de maximale afstand van 10 kilometer kunnen afleggen met een team van maximaal vier personen. ,,Leuk om als gezin, familie, vrienden of collega’s samen de heuvels van de Amersfoortse Berg te trotseren.” Er mogen twee, drie of vier deelnemers meedoen in één team en deelnemers kunnen zelf bepalen wie hoeveel rondes loopt. Het wisselpunt is bij de start/finish, dus het is niet mogelijk om halverwege een ronde van deelnemer te wisselen.   

ALS VANOUDS De Klaverblad Amersfoortse Bergcross kent ook dit jaar weer de wedstrijden (voor junioren en senioren), de kidsrun én de prestatieloop. ,,Deelnemers aan de seniorenwedstrijd lopen in totaal vier rondes van 2,5 km over een prachtig bosparcours, met flink wat uitdagende hoogteverschillen. De junioren lopen twee rondes, dus in totaal 5 kilometer. En voor de prestatieloop kun je zelf kiezen hoeveel rondes van 2,5 km je wilt afleggen. Die keuze hoef je bovendien niet vooraf op te geven, maar kan je ter plekke nog maken, waardoor je wellicht toch nog dat ene rondje extra eruit weet te persen!”

INSCHRIJVEN Geïnteresseerden kunnen voor inschrijven en meer informatie, zoals het programma, het exacte parcours en de prijzen, terecht op de website www.bergcross.nl. Inschrijven is mogelijk tot vrijdagavond 27 januari 24.00 uur.

INFORMATIE VIA SOCIALE MEDIA Op de hoogte blijven van de prijzen die er te winnen zijn, en de ludieke acties en aanbiedingen die Altis nog samen met de sponsoren zal bekendmaken? Volg amersfoortsebergcross dan op Instagram en Facebook via de QR codes in de advertentie in de krant, of door te zoeken naar het account ‘amersfoortsebergcross’.     

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie