Afbeelding
Festival Havikconcerten

Festival Havikconcerten is terug: muziek op de grachten van Amersfoort

30 mei 2022 om 11:43 Evenementen

AMERSFOORT Het Festival Havikconcerten is weer terug, voor de 21e keer. Het klassieke driedaagse muziekfestival vindt plaats in de buitenlucht, midden in het oude centrum van Amersfoort. Het Havik, de oudste gracht van Amersfoort, vult zich van vrijdag 17 juni tot en met 19 juni met muziek van diverse artiesten en musici. De concerten zijn gratis toegankelijk voor iedereen. 

Vanaf een podium over de gracht kunnen bezoekers genieten van musici uit binnen- en buitenland, maar ook lokaal talent laat zich horen. Op vrijdagavond kan het publiek kennis maken met andere culturen, zo brengt DYAR Band muziek uit de Arabische wereld met Westerse invloeden. Ook SonceTrio treedt op met hun Oekraïense zangeres.

COMPONISTEN Op zaterdag staat het festival in het teken van de landelijke Dag van de Componist. Amersfoortse talenten, zoals VioolLab en Flehite Sinfonietta, brengen in de middag repertoire van Nederlandse bodem. ‘s Avonds klinkt muziek van vrouwelijke componisten, zoals Henriëtte Bosmans die 70 jaar geleden overleed. De zaterdag wordt afgesloten door Martin Fondse, de Componist des Vaderlands, die bekend staat om zijn cross-over stijl.

Op zondag speelt het Rietveld Ensemble onder andere het Pianokwartet van Saint-Saëns. Het feestelijke weekend wordt afgesloten met de jonge blazers van het Nederlands Blazers Ensemble.

HET HELE JAAR DOOR Geïnspireerd door het nadenken over alternatieven toen het festival in 2021 niet door kon gaan, breidt Festival Havikconcerten nu uit met vier concerten door het seizoen heen. Deze concerten vinden plaats op karakteristieke locaties in Amersfoort. De eerste twee zijn op 15 oktober 2022 en 26 november 2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie