Afbeelding
Fleur van den Berg

Haal de schaatsen maar uit het vet; IJsvereniging gaat open

5 februari 2021 om 14:00 Evenementen

AMERSFOORT Het gaat komend weekend stevig vriezen en bij de Amersfoortse IJsvereniging (AIJV) hopen ze aan het begin van volgende week open te kunnen. Vanwege de Coronarisico’s en -regels kunnen ze echter slechts een beperkte groep schaatsers blij maken met schaatspret op de baan die gelegen is in de Rubensstraat.

door Jeroen van der Veer

,,Om voldoende afstand te kunnen houden, mogen maximaal 140 mensen van 13 jaar en ouder tegelijkertijd aanwezig zijn”, laat de ijsvereniging weten. ,,Jongere kinderen hoeven geen afstand te bewaren tot anderen en tellen daarom in de bezetting niet mee.”

De vereniging kiest ervoor om de beperkte ruimte eerst beschikbaar te stellen voor jeugd en jongeren die lid zijn van Amersfoortse IJsvereniging of (huisgenoot van) donateur zijn van AIJV. ,,Als in de praktijk blijkt dat we ook andere groepen kunnen toelaten, dan melden we dat.”

Als mensen donateur willen worden, dan kan je je hier aanmelden. De prijs voor het donateurschap is € 9,00 per jaar plus eenmalig € 2,00 inschrijfgeld. De Rubensbaan is op ijsdagen open van 9.00 uur tot 20.00 uur, maar kan eerder worden gesloten als de kwaliteit van het ijs onvoldoende blijkt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie