Afbeelding
Archief

Amersfoort wil jongeren tijdens jaarwisseling thuishouden met grootschalige pubquiz

25 november 2020 om 15:00 Evenementen

AMERSFOORT Om ervoor te zorgen dat jongeren tijdens de jaarwisseling niet te veel op straat gaan hangen, wil de gemeente onderzoeken of een grootschalige Amersfoortse pubquiz mogelijk is. Dit moet één van de middelen zijn om ervoor te zorgen dat mensen ‘s avonds binnen blijven, maar toch samen de jaarwisseling vieren.

door Jeroen van der Veer

Doordat de maatregelen van het kabinet geen ruimte biedt voor evenementen, moet er gezocht worden naar alternatieven. Hierbij gaat het zaalvoetbaltoernooi in Sporthal Zielhorst mogelijk -zonder publiek- wél door, maar lijkt de horeca in heel Nederland gesloten te blijven. 

Hierdoor worden de mogelijkheden om Oud en Nieuw uitbundig te vieren beperkt en daarom zoekt de gemeente naar oplossingen. Een daarvan is het mogelijk organiseren van een grootschalige Amersfoortse pubquiz, geven burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Kees Kraanen aan. 

Toch beseft het tweetal dat het niet uitgesloten is dat er wél illegale feesten zullen ontstaan. Zij zeggen daarover: ,,We brengen potentie¨le locaties van illegale feesten (hotelkamers, leegstaande panden, zalen) in kaart en leggen waar nodig contact met eigenaren van locaties. Met omgevingsanalyses in aanloop naar de jaarwisseling monitoren wij wat er leeft in de stad rondom het vieren van de jaarwisseling. Hierbij wordt gekeken naar diverse sociale en traditionele media. Zo kunnen we bijvoorbeeld snel reageren op initiatieven voor feesten. In de laatste plaats treden we handhavend op waar nodig. Het helemaal voorkomen van illegale samenkomsten is waarschijnlijk niet realistisch. Naast de beschreven maatregelen en initiatieven blijven we een beroep doen op gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie