‘Dit wordt echt de gevaarlijkste jaarwisseling ooit’

18 nov, 11:30 Politiek
Politie.nl
Afbeelding

AMERSFOORT De folders waren gemaakt, de opslag was geregeld, het vuurwerk besteld en flink wat ondernemers waren gereed om hun verlies van de afgelopen maanden goed te maken op 29, 30 en 31 december. Er gaat echter een flinke streep door de rekening, want het vuurwerkverbod gooit roet in het eten bij liefhebbers, vuurwerkhandelaren en importeurs. ,,Als je het mij vraagt, roep je met het verbod ellende over jezelf af. Dit wordt de gevaarlijkste jaarwisseling sinds tijden.”

De vuurwerkverkoop moest voor veel ondernemers een goedmakertje worden. Door de corona-crisis zijn veel mensen flink wat inkomsten verloren en met het verkoop van vuurwerk konden de vuurwerkhandelaren hun verliezen nog enigszins beperken. Toch zal dat dit jaar niet gebeuren, maar het vuurwerkverbod is volgens vuurwerkhandelaar Ruud Waardenburg een niet al te slimme beslissing. 

ILLEGAAL VUURWERK Door het besluit van het kabinet wordt er deze jaarwisseling geen vuurwerk verkocht én afgestoken. Dit om te voorkomen dat de politie het extreem druk krijgt en dit besluit moet er vooral voor zorgen dat er minder (vuurwerk)slachtoffers in het ziekenhuis komen te liggen. ,,Dat we de zorg moeten ontlasten, ben ik het honderd procen..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.