Drukte tijdens Hooglandse Sinterklaasfeest vorig jaar.
Drukte tijdens Hooglandse Sinterklaasfeest vorig jaar. Sinthoogland

Sinterklaasintocht in Hoogland gaat niet door

8 september 2020 om 12:48 Evenementen

AMERSFOORT De anderhalvemeterregel gooit ook roet in het eten voor het sinterklaasfeest in Hoogland. Op zaterdag 14 november zou de goedheiligman het dorp met een feestelijke intocht aandoen, maar door de coronamaatregelen is dat voor de organisatie niet veilig te realiseren.

De intocht in Hoogland wordt jaarlijks georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Vrij van gemeente subsidies en betaald door de Ondernemers Vereniging Hoogland. ,,De laatste jaren zien wij een toename van het aantal bezoekers en deelnemende kinderen aan de Sinterklaasfestiviteiten op de Kraailandhof, met vorig jaar als hoogtepunt. Het plein stond helemaal volgepakt met kinderen, ouders en grootouders”, aldus de organisatie. 

,,Helaas is het ondoenlijk om dan de anderhalve meter maatregel te handhaven. In overleg met de Ondernemersvereniging is besloten om de intocht dit jaar geen doorgang te laten vinden. Veiligheid boven alles!”

De organisatie vertrouwt erop dat de Sint op minder drukke locaties in Hoogland gewoon welkom zal zijn, zoals bij families thuis en op scholen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie