Archieffoto van het Smartlappenfestival in 2016.
Archieffoto van het Smartlappenfestival in 2016. Cees Wouda

Organisatie verplaatst jubileumeditie Smartlappenfestival naar volgend jaar

5 april 2020 om 13:08 Evenementen

AMERSFOORT De twintigste editie van het Amersfoortse Smartlappenfestival wordt vanwege het corona virus definitief dit jaar niet gehouden. De organisatoren vinden het onverantwoord en ongepast om in de huidige trieste situatie een dergelijk groot muziekfeest in de binnenstad van Amersfoort te laten doorgaan.

Enkele weken geleden hadden zij al het besluit genomen om het festival een aantal maanden uit te stellen. ,,De recente ontwikkelingen van het virus en de verwachtingen hebben ons met smart in het hart doen besluiten om het festival door te schuiven naar 2021", aldus Guy Smeeing, lid van de werkgroep Smartlappenfestival Amersfoort. ,,We hebben voor het festival in 2016 al de data bepaald tot 2023 dus voor volgend jaar staat de datum al vast. We gaan het 20-jarig bestaan van het Smartlappenfestival vieren op 17 en 18 april 2021."

,,Het volledige programma wordt doorgeschoven naar volgend jaar", vervolgt Smeeing. ,,We hebben het dan over de presentatie van het Smartsieraad, de Smartopera Leef het Leven, de Korenmiddagen op zaterdag en zondag, de Samenzang met Peter Bruys en Band, De Willy en de Billies, de feestavond met Frans Duits, Willem Barth, Sineke, Frank van Etten, Dave de Graaf en Johan Kettenburg en het accordeonspektakel ter afsluiting van het festival. Iedereen heeft zijn medewerking al toegezegd, dus dat is al geregeld."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie