Op zondag 22 maart staat de tweede editie van de Amersfoort City Trail op de kalender.
Op zondag 22 maart staat de tweede editie van de Amersfoort City Trail op de kalender. Pareltjes Fotografie

Tweede City Trail biedt 'geen standaard parcours'

13 februari 2020 om 07:20 Evenementen

AMERSFOORT De tweede editie van de Amersfoort City Trail vindt plaats op zondag 22 maart. Op een sportieve manier de mooie plekjes van Amersfoort ontdekken en daar zijn er veel van, ontdekte de organisatie.

Amersfoort, de stad van kunstschilder Piet Mondriaan, heeft een rijke historie met vele gebouwen van honderden jaren oud. Maar ook herontwikkelde en moderne gebieden maken van Amersfoort een hippe stad. Vele gebouwen en bedrijven zetten hun deuren open, waardoor de deelnemers een kijkje van binnen kunnen nemen.

PARCOURS De organisatie werkt op dit moment aan een nieuwe route voor dit sportieve evenement. Locaties als Pathé, Bibliotheek Eemland, de Observant en de Mannenzaal hebben wederom toegezegd. Ook het hofje Armen de Poth, een van de verborgen parels van Amersfoort, is op 22 maart weer onderdeel van de Amersfoort City Trail.

Op een sportieve manier mooie plekken ontdekkenHet parcours voert de deelnemers niet alleen langs 'oude bekenden', maar kent ook verrassingen. Tijdens de tweede editie openen zo'n tien nieuwe locaties hun deuren voor dit unieke evenement. Voorbeelden hiervan zijn PON en de Dr. M. Van der Hoeveschool. Iedere week geeft de organisatie nieuwe locaties vrij, dus nog niet alles wordt verklapt.

Na het succes van de eerste editie in 2019 besloten diverse locaties hun deelname verder uit te breiden. Zo was RunnersWorld Amersfoort vorig jaar al een enthousiaste partner. Hun Kei mascottes moedigden de deelnemers aan en ook dit jaar stellen zij de winkel beschikbaar. Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis stond bij de eerste editie fanatiek met bewoners en medewerkers de lopers aan te moedigen. Het enthousiasme van deze supporters werpt zijn vruchten af, dit jaar mogen de lopers niet alleen langs dit bijzondere en karakteristieke gebouw, maar mogen de lopers er ook dóórheen. Op deze manier blijft de Amersfoort City Trail verrassen met oude en nieuwe locaties.

Zo'n tien nieuwe locaties openen hun deurenDEELNEMEN De Amersfoort City Trail bestaat uit een route van 6 of 12 kilometer. Tijdens het lopen kunnen deelnemers nog besluiten of ze de ronde van 6 of van 12 kilometer lopen. Speciaal voor gezinnen en de jonge sportievelingen is er om 11.30 uur de 3 kilometer FamilyRun. Net als vorig jaar is er aan de muzikale invulling gedacht. meer informatie en inschrijven kan via de website: www.amersfoortcitytrail.nl.

De stichting Run#033 organiseert vele evenementen in regio 033. Naast de Amersfoort City Trail staan in 2020 ook de Henschotermeer Games, Halve van Nijkerk, de Nacht-Halve- Marathon en de VathorstRun wederom weer op het programma. Op zaterdagavond 14 maart vindt het jaarlijkse loopgala weer plaats met een afwisselend en avondvullend programma. Organisatoren van diverse evenementen worden in het zonnetje gezet en ook de lopers die aan meer dan tien evenementen hebben deelgenomen in 2019 ontvangen mooie prijzen.

Meer informatie op run033.nl.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie