Rutger van Barneveld en Yvonne van Eekelen, ontwerper van het Smartsieraad 2024.
Rutger van Barneveld en Yvonne van Eekelen, ontwerper van het Smartsieraad 2024. G. Kuyper Fotografie

Presentatie Smartsieraad is aftrap van aankomend festivaljaar in Amersfoort

18 maart 2024 om 13:12 Evenementen

AMERSFOORT Traditiegetrouw is het eerste Smartsieraad ook dit jaar weer aangeboden aan een bekende Nederlandstalige artiest. Dit jaar was de eer aan Rutger van Barneveld. Hij ontving uit handen van burgemeester Lucas Bolsius het speciaal voor dit jaar ontworpen Smartsieraad. 

In de Mannenzaal van het Pieters en Bloklands Gasthuis hadden zich op woensdag 13 maart weer vele sponsoren, vrijwilligers, genodigden en belangstellenden verzameld. Burgemeester Bolsius bedankte in zijn speech Yvonne van Eekelen, de ontwerpster van het Smartsieraad 2024, en de vele vrijwilligers die maar liefst 1250 smartsieraden maakten. De sieraden worden voorafgaand en tijdens het Smartlappenfestival verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het Smartlappenfestival. 

SMARTLAPPENFESTIVAL

Het Smartlappenfestival Amersfoort vindt plaats in het weekend van 13 en 14 april. Negen podia in de binnenstad, zowel binnen als buiten, worden bevolkt door 25 Smart- en Shantykoren. Op het hoofdpodium op de Groenmarkt is op zaterdag aansluitend een programma met diverse artiesten en bands waaronder de Troesto’s, Rutger van Barneveld, Johan Kettenburg en Dave de Graaf. 

Op zondag zingen zes koren op drie podia op de pleinen in de stad en zijn vele Nederlandstalige artiesten en bands te vinden in de horecagelegenheden rond de pleinen.

Kijk voor het volledige programma op: www.smartlappenfestivalamersfoort.nl


Het winnende ontwerp van Yvonne van Eekelen. (G. Kuyper Fotografie) 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie