Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Verzorgers Dierenpark Amersfoort hebben olifant Thabo (3) in laten slapen

28 april 2021 om 11:47 Dieren

AMERSFOORT Dierenverzorgers in Dierenpark Amersfoort hebben het droevige besluit moeten nemen om olifant Thabo in te laten slapen. Bij het dier was het herpesvirus (EEHV) geconstateerd en hij kon zich niet meer herstellen van dit zeer gevaarlijke virus.

door Jeroen van der Veer

Ondanks dat het dier maandag nog wel goed at en dronk, leek Thabo niet zo fit. De verzorgers hielden hem daarom goed in de gaten en dinsdag verslechterde de toestand snel en bleek uit een bloedtest dat de olifant het herpesvirus bij zich droeg. 

Dit is een zeer gevaarlijk virus dat dodelijk is voor jonge Aziatische olifanten onder de acht jaar. De dierverzorgers, dierenarts en andere specialisten hebben er alles aan gedaan om Thabo te redden, maar helaas nam dit ernstige virus, zoals helaas vaak bij jonge olifanten, de overhand. 

Vaak zijn de symptomen van het herpesvirus direct zichtbaar, maar bij Thabo kwam het virus sluimerend en geleidelijk opzetten. Nadat bleek dat Thabo zou komen te overlijden, hebben de dierenverzorgers, met oog op dierwelzijn, hem woensdag in moeten laten slapen. De andere olifanten hebben nog wel afscheid van Thabo kunnen nemen.

Thabo werd op 25 september 2017 geboren in DierenPark Amersfoort als bul van moeder Kina en vader Maurice. Hij werd drie jaar oud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie