Tweelingbroertjes Peppie (voor) en Kokkie (achter) (2009).
Tweelingbroertjes Peppie (voor) en Kokkie (achter) (2009). Dierenpark Amersfoort

Beer Kokkie overleden

18 februari 2021 om 12:47 Dieren

AMERSFOORT DierenPark Amersfoort heeft afscheid moeten nemen van beer Kokkie. De beer had al langere tijd last van ouderdomskwalen, zoals artrose. ,,Ongemakken die vaker bij beren op leeftijd voorkomen”, schrijft het dierenpark. ,,We hebben geprobeerd deze lasten zo lang mogelijk te verzachten, maar helaas kon de beer nu geen waardig leven meer leiden.”

Dierenwelzijn staat voorop en dit kon door fysieke ongemakken niet meer bij Kokkie worden gewaarborgd. Daarom heeft het Dierenpark ‘de moeilijke beslissing genomen om de beer in te laten slapen’. Zijn lichaam is voor onderzoek naar de Faculteit Geneeskunde in Utrecht gebracht.

Halverwege de jaren negentig werd beer Kokkie, samen met zijn tweelingbroer Peppie, geboren in het dierenpark. Daar leefde de beer samen met zijn broer, moeder, vader en oma op de bekende berenrots. Kokkie was inmiddels nog de enige beer in het verblijf. Met het wegvallen van Kokkie wordt er gezocht naar een andere invulling voor de bekende berenrots van de dierentuin. Door de huidige coronasituatie kunnen deze ontwikkelingen echter wat langer duren.

De verzorgers hebben hier natuurlijk veel verdriet van. Marjo Hoedemaker verzorgde Kokkie jarenlang en woonde zelfs naast hem. Met Marjo, tegenwoordig werkzaam als adviseur van het park, haalt herinneringen op aan deze iconische bewoner.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie