Afbeelding
AS Media/Helene de Groot

Alle Dieren Vrij pleit voor sluiting DierenPark Amersfoort

Dieren

AMERSFOORT Het collectief Alle Dieren Vrij heeft woensdagochtend bij DierenPark Amersfoort  geprotesteerd om de sluiting van het park te eisen. De actie volgt op de dood van twee chimpansees, gisteren. Die werden doodgeschoten nadat ze door een menselijke fout konden ontsnappen uit hun verblijven.

,,Dierentuinen lijken onschuldig, maar dragen juist erg bij aan het idee dat we dieren mogen opsluiten en dat ze bestaan voor ons. Zelfs in de beste dierentuinen, onder de beste omstandigheden, is een leven lang in gevangenschap geen leven voor wilde dieren”, zegt woordvoerder Els van het collectief in een mailverklaring. 

,,Mike en Karibuna zagen hun kans schoon en hebben gekozen voor vrijheid. Deze dieren zijn hun hele leven lang al tentoongesteld ter vermaak voor de mens. Mike was al ouder dan 50 jaar en heeft bijna zijn hele leven in Amersfoort doorgebracht. De aap met de grijze baard werd zelfs ongevraagd gebruikt als ‘boegbeeld’ door de dierentuin. Uit solidariteit met Mike en Karibuna, en alle dieren die nog steeds opgesloten zitten in Amersfoort”, demonstreerde Alle Dieren Vrij op woensdagochtend voor de ingang van het dierenpark.

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over het incident en de lokale werkgroep legde vanochtend bloemen bij het dierenpark:

advertentie