* Archieffoto en heeft dus niets te maken met de actuele situatie.
* Archieffoto en heeft dus niets te maken met de actuele situatie. DierenPark Amersfoort

Dierenpark dicht na ontsnapping van dieren: ‘We zijn direct gesloten in verband met mogelijk gevaar’

3 november 2020 om 11:29 Dieren

AMERSFOORT Het dierenpark in Amersfoort is per direct gesloten in verband met de ontsnapping van meerdere apen. Omdat bezoekers en personeel gevaar liepen, zijn zij direct geëvacueerd. Om 11.30 uur, een half uur later, kon het dierenpark via social-media laten weten dat de situatie (weer) onder controle was. 

door Jeroen van der Veer

Direct na de ontsnapping werd groot alarm geslagen en moesten bezoekers en personeel zo snel als mogelijk in veiligheid worden gebracht. Meerdere apen zouden zijn ontsnapt en omdat dit een gevaar was voor de aanwezigen, moesten zij het park verlaten of onderdak zoeken in bijvoorbeeld het restaurant. 

Al vrij snel kon het dierenpark naar buiten brengen dat de situatie onder controle was. Het dierenpark was niet bereikbaar voor commentaar. Zij komen later vandaag met een verklaring. 

Op social-media komen er veel reacties op het incident. Hierbij vallen vooral de complimenten op. ,,Wat hebben jullie dit netjes geregeld. We zitten met z’n allen veilig binnen. Er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter. Hopelijk worden de dieren snel gevonden en kunnen ze veilig terug naar hun verblijf”, staat er bijvoorbeeld te lezen.

Dierentuinbezoeker Ruitenbeek stond oog in oog met de apen en bracht anderen in veiligheid: ‘Het was angstaanjagend. De ontsnapte chimpansees liepen achter ons aan en sloegen op alles.’ Lees hier haar ooggetuigenverslag: klik hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie