Afbeelding

Nieuwe leeuwenman Ramzes maakt kennis met leeuwinnen

8 juli 2020 om 09:45 Dieren

AMERSFOORT De pas gearriveerde mannetjesleeuw Ramzes heeft kennis gemaakt met de twee leeuwinnen in DierenPark Amersfoort. ,,Het is altijd even afwachten hoe de roofdieren op elkaar reageren”, vertelt hoofd Dierverzorging Willem Verdonck. ,,De ontmoeting verliep rustig en goed; Ramzes keek vooral afwachtend toe, terwijl de dames toenadering zochten.” 

Voor de ontmoeting hebben de drie leeuwen elkaar al van een afstandje kunnen observeren, ruiken en horen. ,,Het introduceren van zo’n imposante mannetjesleeuw bij de vrouwtjes gebeurt met veel zorg, waarbij de leeuwen langzaam aan elkaar wennen”, legt Willem uit. ,,Ramzes heeft dan wel een indrukwekkende manenbos en een groot postuur, maar wij ontdekten dat hij een rustig karakter heeft. De vrouwtjes toonden veel interesse in deze nieuwe heer, maar hij bleef kalm en afwachtend toekijken. Er kwam geen uiterlijk vertoon aan te pas zoals je soms bij mannetjesleeuwen ziet; Ramzes is op zijn gemak aan het wennen.”

Of er ook welpjes op komst zijn in het Amersfoortse dierenpark? ,,Dat zou natuurlijk erg leuk zijn”, aldus het hoofd Dierverzorging. ,,Wij hopen dat het goed klikt tussen Ramzes en de vrouwtjes en dat zij in de toekomst samen voor nageslacht zorgen. Het is nu in elk geval duidelijk dat de dames deze nieuwe leeuwenman wel zien zitten.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie