Het jonge slechtvalkje in de dakgoot.
Het jonge slechtvalkje in de dakgoot. Henny de Bruin

Jonge slechtvalkjes waaien van de OLV-toren

25 mei 2020 om 07:17 Dieren

AMERSFOORT Zaterdagmorgen konden voorbijgangers in de Krankeledenstraat van tamelijk dichtbij een jonge slechtvalk bewonderen. Het was één van de vier slechtvalkjes die half april op de OLV-toren uit het ei zijn gekropen, en dat nu naar beneden was getuimeld. 

’s Middags fladderde het over het dak heen en ging in een dakgoot liggen slapen. ’s Avonds werd het bij de toren op straat gevonden. ,,Het is deze dagen tijd voor de kleintjes om te leren vliegen en jagen wat voor ons lijkt op leren fietsen en dus niet gelijk foutloos gaat", melden medewerkers van de Dierenambulance Amersfoort e.o. ,,Hierdoor landen de kleintjes nog wel eens op het Lieve Vrouweplein of de omliggende panden."

CARDIO WORKOUT Vrijwilligers worden dan ingeschakeld om de kleintjes veilig te stellen en terug naar huis te brengen. ,,Helaas heeft de toren geen lift dus 'hop hop, in beweging' en je hebt geen cadio workout meer nodig." Vrijdagavond was het al raak en zaterdagavond zelfs twee keer. ,,Hoe vaak zullen ze de komende dagen mogen traplopen?"

Het bleek dus hetzelfde valkje dat een dag eerder al door de wind van de toren was geblazen en toen op het balkon van een appartement aan de Westsingel werd aangetroffen. Vrijdagmiddag zagen omstanders bovendien een ander valkje van de toren tuimelen (er stond veel wind), dat direct daarna weer terug naar boven is gebracht. Dit valkje bleek 'Pluisje' - dat als jongste en kleinste populair was bij de webcam-kijkers, en als laatste zijn witte pluizige donsveren kwijt raakte.

Voor de spannende avonturen van deze familie slechtvalk, met de webcams, verslagen, foto’s en video’s, zie hun eigen website op www.hetgroenehuisamersfoort.nl/slechtvalk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie