Afbeelding
Keistadnieuws

Actiegroep wil bij Farel College in Amersfoort demonstreren wegens mondkapjesplicht

22 september 2020 om 06:25 Corona

AMERSFOORT De Amersfoortse actiegroep Viruswaarheid heeft aangekondigd dinsdag te gaan demonstreren op het schoolplein van het Farel College. De groep geeft aan tegen de mondkapjesplicht op de school te zijn. Tijdens de demonstratie zal advocaat Jeroen Pols van Viruswaarheid Nederland daarnaast in gesprek gaan met het bestuur en de rector van het Farel College, schrijft de actiegroep in een persbericht.

Volgens de actiegroep is Pols door ouders en leerlingen van de school benaderd, nadat zij meerdere keren een gesprek over de verplichte mondkapjes wilden hebben met de rector. ,,Hoewel veel andere middelbare scholen in Amersfoort niet gekozen hebben voor verplichte mondkapjes voor hun leerlingen, is Farel College een andere weg ingeslagen zonder overleg met kinderen en ouders”, schrijft de actiegroep in een persbericht.

Met de demonstratie wil Viruswaarheid naar eigen zeggen steun betuigen aan de ouders en een duidelijk signaal afgeven. Op de stoep voor de school zijn maandagavond ook teksten met stoepkrijt gezet. Zo valt er onder meer te lezen: ‘Geen mondkapplicht. Geen experimenten met onze kinderen.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie