Afbeelding
Amersfoort in Verbinding

Mondkapje Amersfoortse stier verwijderd door actiegroepen

31 augustus 2020 om 10:19 Corona

AMERSFOORT De Amersfoortse actiegroepen Viruswaarheid Amersfoort (voorheen Vrij WaanzinnigAmersfoort en Amersfoort in verbinding) zijn naar eigen zeggen zondagavond verantwoordelijk voor het verwijderen van de mondkap, die enkele dagen daarvoor bij de Amersfoortse stier is aangebracht

,,Toen wij dit ontdekten waren wij werkelijk ontstelt van de idioterie hiervan. Kranten noemden dit zelfs ‘een goede actie’ en gaven aan niet te weten wie er verantwoordelijk is voor het plaatsen van de mondkap. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de gemeente Amersfoort hier opdracht toe gegeven zou hebben. Wie bepaalt er dat dit een ‘goede actie’ is? Is er een referendum gehouden en was het merendeel van de inwoners het hier mee eens? Is dit een stad met een mondkapjesplicht? Op al deze vragen is het antwoord ‘nee’”, schrijven de actiegroepen.

Vijf weken geleden demonstreerden deze actiegroepen tegen het zogenaamde coronabeleid van de overheid in de binnenstad van Amersfoort. ,,Wij zijn tegen de anderhalvemeter-samenleving, omdat de noodzaak wetenschappelijk niet is aangetoond. Het dragen van mondkapjes is zeer schadelijk voor onze gezondheid, het kan door zuurstofgebrek en ophoping van koolstofdioxide schade veroorzaken aan hersenen, hart en longen en zelfs tumoren veroorzaken, nog niet gesproken over longziekten”, claimen de groepen. 

Tot slot overwegen de actiegroepen ‘aangifte te doen tegen de gemeente Amersfoort voor het opdracht geven van het plaatsen van een mondkap op onze Amersfoortse stier’.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie