Afbeelding
Pixabay

Meer jongere mensen in Amersfoort besmet met het coronavirus

29 juli 2020 om 11:40 Corona

AMERSFOORT In de periode tussen 1 juli 2020 en 27 juli zijn er in Amersfoort 35 personen besmet geraakt met het coronavirus. Opvallend gegeven is dat daarvan 13 personen tussen de 20 en 40 jaar oud waren. 

door Jeroen van der Veer

Waar in het begin van het coronavirus vooral ouderen grote kans op besmetting hadden, lijkt dat nu ietwat te verschuiven. Van de 35 personen die besmet raakten, waren er maar liefst 27 tussen de 20 en 60 jaar oud. Dat blijkt uit gegevens van de gemeente Amersfoort, die ze heeft opgevraagd bij de GGD. 

REGIOBEELD Wie de cijfers omrekent, ziet dat er gemiddeld in de afgelopen dagen 22 besmettingen per 100.000 inwoners in Amersfoort zijn. Dit is in verhouding met het totale regiobeeld. Die komt op dit moment uit op 21 besmettingen per 100.000 inwoners. Het is niet bekend hoeveel inwoners van Amersfoort in de periode tussen 1 juli en 27 juli zich lieten testen.

BETROUWBAAR De plaatselijke politieke partij PvdA vroeg zich af hoeveel onzekerheden er in deze cijfers zitten. Volgens de gemeente zijn deze er niet; ,,Deze cijfers zijn afkomstig van de GGD en betrouwbaar te noemen. De grootste onzekerheid zit in de vraag of iedereen met klachten zich laat testen.”

BESMETTINGEN De gemeente heeft ook opgevraagd of de GGD kon aangeven hoe deze 35 personen besmet zijn geraakt. Daaruit kwam naar voren dan 1 persoon het virus opliep tijdens een buitenlandse reis. 16 personen kregen corona van iemand uit het zijn of haar gezin en 3 personen raakten besmet op hun werk. Bij de overige 15 kon niet worden gezegd waar zij het coronavirus opliepen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie