Afbeelding
Lieve Vrouw

De Lieve Vrouw weer open: 'Meer dan welkom, maar met minder'

20 mei 2020 om 09:17 Corona Coronavirus

AMERSFOORT Vanaf 1 juni is De Lieve Vrouw er klaar voor om bezoekers weer te ontvangen in haar filmzalen en op het terras. ,,Na weken thuis op de bank, kunnen filmliefhebbers in De Lieve Vrouw komen genieten de nieuwste films."

Het café ontvangt bezoekers, maar op gepaste afstand aan de Buitenbar en heet iedereen welkom op het verruimde 1,5 meter-terras.

KAARTVERKOOP De komende weken gaan de nieuwste films in première en haalt De Lieve Vrouw ook een aantal films terug die nog niet uitgedraaid waren op doek. Het programma wordt vrijdag bekend gemaakt.

Op dinsdag 26 mei start de online kaartverkoop en kunnen er online filmtickets gekocht worden. Pashouders van De Lieve Vrouw en Cinevillers krijgen de gelegenheid om als eerste hun filmtickets te bemachtigen.

METAMORFOSE Een bezoek aan De Lieve Vrouw zal er anders uitzien. Het café heeft een kleine metamorfose ondergaan, zodat er voldoende ruimte is om een kwartier voorafgaand aan de film wat te bestellen aan de bar. Een drankje kan worden meegenomen naar de zaal. Vanuit het café worden bezoekers naar de zaal en stoel(en) begeleid. 

De filmzalen van De Lieve Vrouw zijn nu toegerust op maximaal 30 (Theaterzaal), +/- 22 (Grachtzaal), +/-15 (Kelderzaal), +/- 10 (Pleinzaal) bezoekers. Er draaien drie (soms vier) films tegelijk, maar bezoekers van verschillende films komen elkaar niet tegen.

Na afloop van de film worden bezoeker naar de extra uitgang aan het plein geleid. Daar staat het horecateam klaar bij De Buitenbar voor een nazit op het terras. Ook zonder filmbezoek is iedereen, na intekening, welkom voor een lunch of afhaalgerechten.

STEUN ,,De Lieve Vrouw knokt voor haar voortbestaan, voor haar film- en theatermakers, en voor haar ruim 100.000 bezoekers per jaar. Ook Amersfoorters kunnen hieraan bijdragen en het theater en filmhuis een hart onder de riem steken door hen te steunen. Wordt vriend, pashouder, adopteer een nu leegstaande stoel of kies één van de andere steunopties."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie