Spandoek voor bewoners
Spandoek voor bewoners St. Pieters en Bloklands Gasthuis

Amersfoorts verpleeghuis mag bezoekregeling opstarten

Corona Coronavirus

AMERSFOORT Sommige bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis mogen binnenkort weer bezoek ontvangen. Dat heeft het Amersfoortse verpleeghuis maandag bekend gemaakt. De locatie Davidshof is namelijk één van de locaties in het land die is uitgekozen om mee te doen.

Woensdag 6 mei 2020 heeft de regering tijdens een persconferentie aangegeven voor een aantal branches de maatregelen (gefaseerd) te gaan versoepelen. Dit geldt nog niet voor alle verpleeghuizen. Wel is aangeven dat er met een beperkt aantal verpleeghuizen voorzichtig wordt gestart met het realiseren van een bezoekersregeling. ,,Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis is gevraagd als deelnemer te participeren aan het ‘voorzichtig proberen’ van het realiseren van die bezoekersregeling. De locatie Davidshof is daarmee één van de 25 verpleeghuizen in het land die daar aan mogen deelnemen. Daar zijn wij blij mee", aldus bestuurder Bob Pluijter. 

POSITIEF ,,De locatie Davidshof van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis doet mee omdat we zo de eerste stappen kunnen zetten met een goede en deskundige begeleiding", vervolgt Pluijter. ,,Onze ervaring kan locatie Wervershof en andere zorginstellingen helpen verantwoord het bezoek voor de bewoners/cliënten vorm te geven. De Cliëntenraad, de Ondernemingsraad en andere betrokkenen hebben hier allen positief op gereageerd." Over hoe de bezoekersregeling concreet wordt vormgegeven (in Davidshof) ontvangen de bewoners van locatie Davidshof en de familie/eerste contactpersonen een aparte brief.

MAATREGELEN Alle genomen maatregelen voor beide locaties blijven nog steeds gehandhaafd. Pluijter: ,,Zoals bekend zijn de geldende maatregelen voor de verpleeghuizen verlengd tot 20 mei 2020. Dit betekent dat de bezoekregeling voor locatie Wervershof ongewijzigd blijft. Beide locaties blijven dicht voor bijeenkomsten en activiteiten, de lopende afspraken met leveranciers blijven in stand, de afspraken met betrekking tot het halen en brengen van de was en de boodschappen blijven gehandhaafd. Bewoners van beide locaties mogen nog niet naar buiten, maar mogen wel gebruik maken van de binnentuin. Op dit moment zijn er binnen ons Gasthuis geen cliënten waarbij het coronavirus is vastgesteld."

Zolang het landelijke verbod op bezoek in de verpleeghuizen nog van kracht is, kunnen in de verpleeghuizen de kappers, (medische) pedicures en fysiotherapeuten nog niet starten. ,,Dit om de kans zo klein mogelijk te maken dat kwetsbare mensen in het verpleeghuis alsnog besmet worden. Dit geldt voor onze beide locaties."

advertentie
advertentie