Afbeelding
pixabay

Inmiddels 21 coronapatiënten overleden in Amersfoort

28 april 2020 om 13:59 Corona Coronavirus

AMERSFOORT (ANP) Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 48 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen die zijn veroorzaakt door het coronavirus. Daarmee is het officiële Nederlandse dodental opgelopen tot 4566. In Amersfoort zijn inmiddels 21 mensen overleden, dat is één sterfgeval meer ten opzichte van maandag. Het aantal ziekenhuisopnamen is gelijk gebleven.

Het RIVM telt in de sterftecijfers alleen de mensen mee die voor hun overlijden positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Zo overlijden in verpleeghuizen veel ouderen voor wie een ziekenhuisopname geen zin meer heeft.

Dat het aantal overledenen relatief laag is, kan te maken hebben met Koningsdag. In weekenden worden steevast minder sterfgevallen gemeld dan doordeweeks. Veel mensen hadden maandag een extra vrije dag, ook al waren de festiviteiten ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander geannuleerd.

Het aantal ziekenhuisopnames in heel Nederland is met 88 toegenomen. Ook hier kan de registratie een of meerdere dagen achterliggen. In totaal zijn sinds de uitbraak van het virus al 10.609 mensen opgenomen geweest in Nederlandse ziekenhuizen.

In Groningen en Drenthe werd de afgelopen 24 uur geen enkele nieuwe besmetting gemeld. In Noord-Holland werden de meeste mensen positief getest: 34. Noord-Brabant volgt met 33 bevestigde nieuwe gevallen.

Het virus treft zoals bekend vooral ouderen. Slechts 3,2 procent van alle overledenen die het RIVM heeft geregistreerd, was jonger dan 60 jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie