Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Tijdelijke sluiting van verzamelcontainers door overvloed aan textiel

21 april 2020 om 12:32 Corona

AMERSFOORT De inwoners van Amersfoort zijn massaal aan het opruimen en daardoor stroomt de opslagruimte voor textiel vol. Daarom heeft de gemeente besloten dat de verzamelcontainers voor textiel voorlopig gesloten worden.

door Jeroen van der Veer

,,We vragen je om je oude kleding en andere textiel voorlopig thuis te bewaren", schrijft de gemeente. ,,Er wordt zo fanatiek opgeruimd, dat de opslagruimtes vol stromen. Daarnaast ligt de export van textiel stil en daardoor kunnen sorteerbedrijven in binnen- en buitenland hun producten niet meer kwijt."

De containers worden in overleg met Kringloopcentrum Amersfoort gesloten om te voorkomen dat kleding zich ophoopt en men niets anders kan dan kleding te gaan verbranden.

,,Dit is een tijdelijke situatie. De vraag naar tweedehands kleding en gerecycled textiel blijft. Straks is de vraag misschien nog groter door de economische gevolgen van het coronavirus. Dus fijn als je meehelpt en het textiel thuis bewaart."

De containers van Kringloopcentrum Amersfoort - Leusden gaan per direct dicht en we laten het weten zodra ze weer open gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie