Columnist Joop de Keijzer mag binnenkort weer plaatsnemen in het brugwachtershuisje.
Columnist Joop de Keijzer mag binnenkort weer plaatsnemen in het brugwachtershuisje. Rinus van Denderen
Column

Lentekriebels

29 maart 2023 om 10:15 Column

Tijdens het tikken van dit stukkie kijk ik af en toe moedeloos naar buiten. De schoonsteenvegers zijn net geweest en haasten zich naar de buurvrouw. De twee Rotterdammers zijn vrolijk, hebben er zin in. Ben zelf minder opgewekt als de harde wind de tere bloempjes van de net in bloei staande magnolia doet afbreken. 

De lucht is weer eens zwaarbewolkt, regen blijft onophoudelijk tegen het raam kletteren. ‘Wat nou lente’, denk ik als het weerbericht zeven graden en in de nacht lichte vorst voorspelt. Had op een willekeurig terras willen zitten met een lentebockbiertje, het voorjaarszonnetje op mijn grijze bolletje. 

‘Spring Will Be A Little Late This Year’, zingt Carly Simon, in de verte hoor ik een donderslag en het begint zowaar te sneeuwen! Ben ook nog eens ontregeld door die stomme zomertijd, zit te stuntelen met wekker en huistelefoon. Gelukkig is daar mevrouw De Keijzer met een lekker bakkie koffie met een scheutje koffielikeur en stroopwafel waarna mijn lichte depressie als bij toverslag verdwijnt. Een waterig zonnetje breekt door, merel in de hortensia begint te zingen, roodborstje tikt tegen het raam, grappig appje doet me zuinig glimlachen. ‘Nou is het genoeg, Joop, ouwe chagrijn, lezers willen geen ouwe knorrepot lezen maar lachen, er is al genoeg droefenis in de wereld.’ 

Uw stukkiesschrijver, héél ietsie pietsie vegan, heeft een tandenborstel van Zwitsers gecertificeerd beukenhout gekocht. De fijn afgeronde borstelharen zijn gemaakt van plantaardige grondstoffen en gisteren hebben we twee zalige varkenshaasjes met kruidenroomkaas gegeten voor slechts 50 cent! (echt waar). Houdbaarheidsdatum op de verpakking was de dag erna verstreken, werd daarom in het kader van ‘Weggooien Is Zonde’ afgeprijsd naar een halve euro. Aanrader om effe te kijken naar deze fantastische kortingen! 

1 april gaan we weer met een aantal collegae de Koppel-en Kwekersbrug draaien. Er mag/kan weer getoeterd, gezwaaid, gebeld, gefloten en bijgekletst worden. Leuk om buschauffeurs weer te zien zwaaien, brandweerlieden weer met een noodgang te zien vertrekken, passanten hun centjes weer te zien uitgeven in haven en binnenstad en toeristen een ijsje zien eten bij Jeroen ‘Vitelli’ van Voorn.

Wil toch opgewekt eindigen met een compliment aan burgemeester Lucas Bolsius die met zijn spatzuivere vocale bijdrage aan het Keistadlied een succesvolle zangcarrière zeker moet overwegen. Ben trots op ‘Onze Lucas’ die mede door zijn aandeel het Keistadlied tot een groot succes wist te maken. Uit zeer onbetrouwbare zangtalentenjachtbronnen vernomen dat ‘The Masked Singer’ en ‘A Star Is Born’ al hebben geïnformeerd bij kabinetschef Yvonne de Korte. Bij de Toppers staat Lucas op de reservelijst. Mocht er een Topper uitvallen is hij eerste keus. Wonderlijk hoe zo’n optreden in Amersfoort kan leiden tot een nationale doorbraak van onze ‘Kei’ van een burgemeester!

Joop de Keijzer 

Joop de Keijzer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie