Joop de Keijzer spreekt Tariq Osaro op het vernieuwde Sportgala.
Joop de Keijzer spreekt Tariq Osaro op het vernieuwde Sportgala. SmuldersAV/Ewerdt Heideman
Column

Sportgala nieuwe stijl

30 november 2022 om 10:15 Column

Allereerst wil ik iedereen heel hartelijk danken voor de lieve mailtjes, appjes, duimpjes, smileys en hartjes onder de riem die ik met tientallen mocht ontvangen naar aanleiding van mijn column van vorige week. Wat heeft ons dat goed gedaan.

Ben uitgenodigd om een biertje te drinken op mijn gezondheid en die van anderen. Er was zelfs een kort fragmentje opgestuurd door collega-brugwachter Henk die in september naar een optreden van Melanie in de Amsterdamse Q-Factory was geweest en een stukkie van het nummer ‘Beautiful People’ had geappt. Dat Melanie al aardig op leeftijd en niet meer zo goed bij stem is deed er niet toe. De betrokkenheid van al die ‘Mooie Mensen’ was hartverwarmend!

Dan het Amersfoortse Sportgala in theater Flint van afgelopen maandag. Het Gala heet nu Sportgala Festival Edition, is anders en breder van opzet geworden. Geen smoking voor uw stukkiesschrijver, ooit topvoetballer en tennisser, die bleef in de kast. De sfeer was lekker losjes. Honderden bezoekers mochten diverse sporten beoefenen. Zelf tilde ik een rolstoel het podium op, dat moet ik niet meer doen! Daarom zou een oprijplaat wel handig zijn.

Presentator Jeroen Stomphorst gooide er de ene na de andere kwinkslag uit. Dit Sportgala nieuwe stijl beviel hem prima. Er waren wat kinderziektes maar daar wordt aan gewerkt.

Burgemeester Bolsius moest zich inhouden om niet ook een salto te maken op de mat van turncentrum Gymxl. Schoot wel met dat ijzersterke rechterbeen een paar tienen op een bord met verspringende getallen. Er werden bronzen, zilveren en gouden sportpenningen uitgereikt en aan vrijwilligers zoals de 68-jarige Gilbert Verwij die maar liefst 41 jaar betrokken is bij Gehandicapte Sport Vereniging Amersfoort (GSVA). Dat sportwethouder Ben van Koningsveld geen dodelijke rechter heeft bleek wel toen hij de kermisattractie met de boksbal uitprobeerde. Zijn puntenaantal was bedroevend laag. Kwam ultra-atleet en ADHD’er Mik Borsten nog tegen die Femke van der Wilk aan mij voorstelde. Zij volgt Jaap Hengeveld op, gaat onder andere de Amersfoortse marathon organiseren. 

Een sportgala met lekkere vette snacks, kan dat? Jazeker, op grote planken werd rondgegaan met bitterballen, kaasstaafjes, loempiaatjes en vlammetjes. Vrijwel alle bezoekers konden de ongezonde verleiding niet weerstaan, doopten de lekkernij vol in dipsaus en mosterd. Mijn dank gaat uit naar horecamanager Liza die mij eindelijk afhielp van muntjes die maar niet werden geaccepteerd aan de bar. Zij gaf me nu muntjes die we bij elke gelegenheid konden inwisselen voor een lekker biertje en glaasje rosé.

Liep ook letterlijk tegen kickboks talent Tariq Osaro aan. De sympathieke Grote Vriendelijke Reus traint zich het snot voor de ogen want hij wil naar de top 5 van deze populaire vechtsport. Als ik hem na afloop zo’n stoere box geef schieten al mijn vingers uit de kom!

Joop de Keijzer 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie