Afbeelding
Rinus van Denderen
Column

Haardracht

10 maart 2021 om 12:15 Column

Van de lieve bejaarde dame op fietsbrug ’t Sasje, ze had mijn stukkie vorige week gelezen, kreeg ik een complimentje voor mijn staartje. Ze vertelde dat ik mij niets moest aantrekken van al die pietlutten want het stond hartstikke leuk en ik zag er jaren jonger uit. Dat laatste kan wel kloppen want het elastiekje zit zo strak om het bij elkaar gebonden haar dat mijn voorhoofd er rimpelloos uitziet.

Fietsend door de binnenstad deed ik een mondelinge enquête over mijn hippe uiterlijk. ,,Staat je goed, ouwe”, of ,,Goed plan, Joop” of ,,Hoe ouwer hoe gekker”, ,,Niks meer aan doen” en ,,Dat je dat durft.” Maar ook ,,Man, Man, doe toch normaal” of ,,Vond je vorige kapsel leuker staan.” De reacties waren dus doorgaans positief. Daarom ga ik samen met kapster Natasja kijken of het iets blijvends kan worden. Zo niet dan gaat uw stukkiesschrijver, met lamme arm van het snoeien, weer terug naar zijn oorspronkelijke haardracht. Gelukkig hebben we dan de foto’s nog.

Moet het hier zeker effe hebben over de Amersfoortse politici die de komende weken regelmatig in de publiciteit zijn. Zet de televisie aan of sla de krant open en je ziet ze langskomen om hun boodschap te verkondigen. Amersfoorts Kamerlid Gert-Jan Segers (CU) komt met zijn sympathieke (kale) hoofd regelmatig voorbij. Knap dat hij elke keer weer geduldig zijn standpunten voor het voetlicht brengt. Toch wordt het mij langzamerhand allemaal teveel. ‘Overdaad schaadt’, want nu kijkt hij mij ook nog eens vriendelijk lachend aan vanaf een verkiezingsposter op de Amsterdamseweg waar hij recht tegenover een poster van ‘langeafstandsschaatser’ Wopke Hoekstra hangt. Het wachten is op Gert-Jan in RTL Boulevard, Gert-Jan die aanschuift bij Veronica Inside, Gert-Jan met blote billen in de Linda, Segers in gesprek met Özcan Akyol in De Geknipte Gast, Gert-Jan in de Playboy, op de tandem in gesprek met Amersfoorts raadslid Simone Kennedy-Doornbos, het gezin Segers in Margriet, Libelle, glossy Nouveau en aan de High Tea met Kim Holland.

Tot slot wil ik het hebben over de wéér niet gemelde desastreuze bomenkap op Amersfoorts grondgebied. Het begint nu gaandeweg een nachtmerrie te worden voor wethouders Kees Kraanen, Astrid Janssen en raadslid Rob Molenkamp. Uit zéér onbetrouwbare bronnen vernomen dat de Prozac in huize Kraanen niet is aan te slepen, bij huize Janssen is, want homeopathisch, valeriaan een beproefd middel en bij Molenkamp is elke dag een kopje Sint-janskruidthee het drankje om rustig te blijven.

Uw stukkiesschrijver, tevens zwevende kiezer, besluit deze column met het hardnekkige gerucht dat wethouders Hans Buijtelaar en Willem-Jan Stegeman aan de bloeddrukverlagende bètablokkers zitten, opponent projectontwikkelaar Hans Vahstal alweer een tijdje antibiotica slikt voor zijn alsmaar groeiende maagzweer. Je zou haast vergeten dat er een virus rondwaart en de horeca langzaam kopje onder gaat!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie