Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Einde lockdown in zicht?

Column

Ik heb nu wel zo langzamerhand alle films met Tom Cruise, Bruce Willis, Denzel Washington, Nicolas Cage, Harrison Ford, Brad Pitt en Liam Neeson gezien. Ook detective series met Poirot, Sherlock Holmes, Miss Marple, Angela Lansbury (Murder, She Wrote), Vera, Wallander en Morse inmiddels al vele malen teruggekeken evenals alle Jacques Clouseau (Pink Panther) afleveringen.

Uw stukkiesschrijver, géén liefhebber van chia-, lijn- en maanzaad, verlangt hevig naar een beetje perspectief en wat (meer) leven in de Amersfoortse brouwerij. Heb bijna in mijn eentje alle bockbierbrouwerijen voor een faillissement weten te behoeden. Wil nou wel eens mijn kleinkinderen zien schitteren op de voetbalvelden van VVZA, met een ‘Ollie’ of ‘KickFlip’ door de lucht zien zweven op skatepark Vathorst of op een mooi gesoigneerd paard door de bossen zien galopperen.

Wil zelf dolgraag weer een barkruk onder mijn kont voelen, een biertap zien stromen, een paar druppels van het glas op mijn broekspijp zien vallen, het schuim van mijn bovenlip likken, met vrienden/vriendinnen het glas heffen op onze gezondheid en die van onze dierbaren. Rondgaan met een schaal bitterballen of kaasplankje in kroeg of terras. Wil in restaurant annex muziekcafé de Noot in Hoogland lekker vette blues uit de speakers horen knallen, een gierende gitaarsolo van Eric Clapton, Joe Bonamassa of Jan Akkerman. Met een slokkie op luchtgitaar spelen, met een hele rij kerels piesen in zo’n aluminium pisbak met van die ronde geurblokjes ondertussen ongegeneerd boeren. ,,Nog eentje dan’’, roepen terwijl je voelt dat het eigenlijk genoeg is geweest. ’The Times They Are Changing’ van Bob Dylan horen, met een brok in de keel luisteren naar de prachtstem van Mathilde Santing met ‘It’s A Wonderful Life’. Uitkijken naar de eerste rokjesdag. Stevig knuffelen bij het verlaten van de kroeg en kunnen blèren ‘tot snel’ of ‘later’.

Samen met tennismaatje een balletje slaan tegen twee andere ouwe lullen op het gravel van TV Alta of LTV Randenbroek. Wil een volle agenda met veel leuke afspraken zonder anderhalvemeter en mondkapje. Wil niet bestellen en laten bezorgen maar het gewoon in de winkel kunnen kopen. In de zomer de verjaardag van mevrouw De Keijzer kunnen vieren met de hele familie in de achtertuin met barbecue, koud bier, uitbundig lachen om de (sterke) verhalen van kleinzonen over dat nieuwe vriendinnetje, gitaar spelen met de drie akkoorden die uw stukkiesschrijver, tevens uniek zangtalent, in zijn vingers heeft. Eindelijk weer op bezoek kunnen bij vrienden die je lang niet hebt gezien. Filmpjes maken van ‘Struinen in de Tuinen’ of het Smartlappenfestival. Een volle fietsboot ‘Eemlijn’ door de Kwekers-en Koppelbrug laten varen. Wakker worden zonder lockdown en avondklok, wat zou dat heerlijk zijn.

Hou vol lieve lezers, het komt steeds dichterbij, daar proost ik alvast op!

Joop de Keijzer.

advertentie