Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Lachgas en vaccinbijwerkingen

13 januari 2021 om 11:00 Column

Op mijn dagelijkse ‘mondkapjesfietsroute’, maandag 18 geteld, dinsdag 21, kom ik regelmatig langs het Meander Medisch Centrum (MMC) op de Maatweg. Als ik afgelopen week voor het stoplicht bij het ziekenhuis sta te wachten komt net IC verpleegkundige Gerda naar buiten die mijn stukkie van vorige week over het gebruik van lachgas tijdens het vaccineren met veel plezier had gelezen. Ze was inmiddels zelf gevaccineerd, had geen klachten, voelde zich uitstekend maar had wel uit zéér onbetrouwbare medische bronnen vernomen dat niet iedereen er probleemloos bij liep na ingeënt te zijn.

Lachgas werd nog steeds gebruikt en omdat niet alle collega’s stil konden zitten tijdens een lachbui werd er wel eens in een wang, neus of oor geprikt, lag de hele boel weer in een lachstuip over de vloer te kronkelen, kwamen pas minuten later weer een beetje bij hun positieven. Ook had ze in het vage geruchtencircuit vernomen dat er bij een aantal bestuursleden, artsen, zorgmedewerkers en facilitair personeel opmerkelijke bijwerkingen werden waargenomen. Het schijnt dat CEO Frank de Reij samen met Astrid Posthouwer na hun prikje een kwartier lang in de bestuurskamer de polonaise hebben gelopen ondertussen ‘Mien waar is m’n feestneus’ zingend gevolgd door ‘Prikje d’r in, Prikje d’r uit’. De net passerende intensivist Oscar Groot en verpleegkundige Mariette Bakkers, net gevaccineerd, besloten spontaan om aan te haken. Facilitair personeel deed wedstrijdjes met volle schoonmaakkarretjes wie het snelst een rondje om het ziekenhuiscomplex kon rennen, wie won mocht dweilen met de kraan open.

Orthopeed Robert Gaasbeek had tijdens een lachbui zo uitbundig op zijn knieën geslagen dat beide binnenmeniscussen geïrriteerd raakten. Hij het een week lang kalm aan moest doen van zijn huisarts. Bij cardioloog Simone van der Have-Roeffel maakte haar hart een sprongetje na het prikje en uroloog Bart van Bezooijen moest heel nodig plassen, ook collega Farida van Rey kon nog net op tijd het toilet bereiken. Tijdens het verstoppertje spelen raakten enkele fysiotherapeuten elkaar kwijt, zijn nog steeds spoorloos. Neuroloog Maarten van Gemert maakte zich ernstig zorgen want zijn afdeling kampt nu met een behoorlijke onderbezetting.

Uw stukkiesschrijver, tevens kampioen pistachenotenpellen, heeft inmiddels uit zéér betrouwbare bron vernomen dat de rust is teruggekeerd, alle zorgmedewerkers weer gezond, gemotiveerd en volledig hersteld hun zorgtaken hebben opgepakt. Robert loopt weer als een kievit, Bart en Farida hebben nergens last meer van, Simone heeft een hart van goud, Frank en Astrid zijn weer terug op aarde, apetrots op hun mensen en ziekenhuis. Opmerkelijk maar niet verontrustend was wel dat communicatiemanager Erik van Goor besloot de marathon van New York te lopen en Gerda bij huiskomst opeens vijf talen sprak waaronder vloeiend Latijn!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie