Het Eemklooster aan de Daam Fockemalaan 22 opent op zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 14.00 uur de deuren voor belangstellenden.
Het Eemklooster aan de Daam Fockemalaan 22 opent op zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 14.00 uur de deuren voor belangstellenden. Joris Bergsma

Een kijkje in de toekomst van het Eemklooster

28 augustus 2023 om 15:00 Activiteiten

AMERSFOORT Het bijna honderd jaar oude Eemklooster, Onze Lieve Vrouw ter Eem, krijgt weer nieuwe bewoners. Waar de laatste zusters in 2008 nog de nacht doorbrachten, kan over een tijdje weer gewoond worden. Om de plannen voor de toekomst te delen, houdt het Eemklooster op zaterdag 2 september tussen 11.00 en 14.00 uur een open huis. Iedereen is welkom.

Er zijn rondleidingen door het klooster die naar plekken voeren waar je anders niet snel komt, de docufilm over het leven van de zusters wordt vertoond, en in de kloosterkapel ontvouwt de toekomst zich met nieuwe woonruimte voor circa 240 huishoudens, het gedachtegoed van collectiviteit en het landschapsontwerp dat de natuur versterkt. Een deel van de woonruimte komt in het klooster zelf en bij het klooster komen vijf nieuwe woongebouwen met appartementen.

WORKSHOP ‘KIJKEN DOOR DE OGEN VAN EEN DIER’

Verrijking van biodiversiteit is het vertrekpunt om het monumentale klooster ook in de toekomst van betekenis te kunnen laten zijn. Daarom geeft landschapsarchitect Maike van Stiphout van DS Landschapsarchitecten om 12.00 uur een workshop ‘Kijk door de ogen van het dier’. Jong en oud is welkom om te leren over de dieren die belangrijke gebruikers zijn van het Eemklooster-gebied, en zelf te ervaren wat de leefomgeving van deze dieren nodig heeft.

Bij de entree verwelkomt het Amersfoortse duo Iris Jenster en Rob Elfrink, voor veel Amersfoorters bekend van de jamsessies in de Miles, bezoekers met live muziek: letterlijk een vrolijke noot van bossanova tot pop.

OPEN MONUMENTENDAG

Ook op zaterdag 9 september opent het Eemklooster haar deuren tijdens Open Monumentendag.
Kijk voor het programma op www.eemklooster.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie