Afbeelding
033 SKATE

Rollend door Amersfoort met 033 SKATE

Activiteiten

AMERSFOORT Haal je skates, step of longboard uit de kast, want 033 SKATE gaat vanaf vrijdag 20 mei weer van start. Zeven vrijdagavonden door Amersfoort en omgeving, achter de pick-up truck aan met de beats van een DJ.

,,In de afgelopen jaren is het aantal mensen in Nederland dat skatet flink toegenomen. De sport is met stip binnengekomen in de lijst met meest beoefende sporten. Des te leuker dat de Amersfoortse IJsVereniging (AIJV) voor het zevende seizoen 033 SKATE organiseert,” laat de organisatie weten. De tochten vinden plaats op 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni. Op 1 juli is de laatste avond, dan is de start en finish vanaf de Varkensmarkt. Alle andere avonden is de vertrektijd om 20:00 uur bij Café de Blauwe Engel op de Hof, waar de tocht rond 22:00 ook weer eindigt.

DEELNAME 033 SKATE vertelt: ,,De tochten zijn afwisselend tussen de 14 en 20 kilometer per avond met een gemiddeld tempo rond de 15 kilometer per uur. De tochten zijn voor iedereen die kan skaten, steppen en longboarden. De minimale leeftijd is 12 jaar. Een gave vintage pick-up truck van VW Bus Brothers rijdt dit jaar vooraan in de stoet met skaters, steppers en longboarders en de volgauto wordt ter beschikking gesteld door autobedrijf KREIJNE. Wekelijks is er een andere DJ van de Pro DJ School Amersfoort actief op de pick-up truck.”

Deelname is gratis. Wel wordt gevraagd om een bijdrage voor een goed doel. Dit jaar wordt er geskatet voor Amnesty International. Bijdragen kan via de actiepagina óf ter plekke in de collectebus met kleingeld óf de QR-code op de bus.

Voor meer informatie kijk op www.033skate.nl.

advertentie