Afbeelding
Swim to Fight

Swim in Amersfoort

16 mei 2022 om 09:44 Activiteiten

AMERSFOORT De organisatie van Swim to fight cancer Amersfoort nodigt iedereen in Amersfoort uit om deel te nemen aan de Swim in de Eem. Op 11 september 2022 zal in Amersfoort de tweede editie van Swim to Fight Cancer Amersfoort worden georganiseerd. Het is een uniek evenement omdat er wordt gezwommen in de Eem waarbij het Eemplein zowel start als finish is. Inschrijven voor deelname kan individueel of met een team. 

Fight cancer probeert met uitdagende evenementen zich in te zetten voor kankeronderzoek. ,,De evenementen bieden een platform om een gevoel van onmacht tegenover kanker om te zetten in positiviteit en kracht,” laat de organisatie weten. Swim to Fight Cancer is een evenement waarbij er twee kilometer wordt gezwommen in natuurwater (voor kinderen is het 500 meter), in Amersfoort in de EemIn 2019 is bijna 170.000 euro opgehaald. Dit jaar is het doel om nog meer geld op te halen voor wetenschappelijk, baanbrekend kankeronderzoek, bekendheid te genereren voor ons doel en de Swim het mooiste sportevenement van de stad te maken.

,,Wij benaderen alle bewoners van de stad om ze de kans te geven zich in te schrijven voor het evenement. Wij willen graag het verschil maken: toewerken naar een wereld waarin kanker hopelijk niet meer dodelijk hoeft te zijn. Helaas krijgt nog steeds 1 op de 3 mensen kanker, en worden daarmee nog veel te veel families geraakt. Wij hopen om deze reden dat iedereen dit initiatief wil ondersteunen,” legt de organisatie uit.

TRAININGEN Ter voorbereiding op deelname aan de Swim worden trainingen verzorgd in het Bosbad (elke donderdagavond van 18.30-19.30 uur in de maanden juni, juli en augustus) en daarnaast open water trainingen in de Eem (de eerste open water training is onder leiding van een Olympisch kampioene en staat gepland op zondag 3 juli; nadere informatie hierover volgt op de website).

Bijna iedereen in Amersfoort kent wel iemand die lijdt onder de ziekte kanker. Daarom heeft iedereen ook ongetwijfeld de motivatie om daar iets tegen te doen. Schrijf je daarom in voor het Swim event op 11 september en doe dat samen met teamgenoten cq familie, vrienden en/of buren. Ga samen trainen in het Bosbad en in de Eem of desnoods eerst in de Amerena. We hebben elkaar nodig om ons doel te bereiken en kanker de wereld uit te helpen zodat deze voor een volgende generatie niet meer een dodelijke ziekte is.

Inschrijven kan op de website www.swimtofightcancer.nl/amersfoort of www.fightcancer.nl. Voor vragen, mail info@amersfoort.swimtofightcancer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie