Afbeelding
Ewerdt Heideman

Vathorst en Hooglanderveen zien ook af van intocht van Sinterklaas

5 oktober 2020 om 12:38 Activiteiten

AMERSFOORT Er was lang hoop dat er toch in Amersfoort een soort van Sinterklaasintocht kon komen, maar ook de sinterklaascomites van Hooglanderveen en Vathorst zien daar van af. Dat betekent dat er geen enkele fysieke aankomst in de Keistad zal zijn. 

door Jeroen van der Veer

Het comité Sint in Vathorst heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan alternatieven, maar de meest recente coronamaatregelen hebben er toe geleid dat zij afzien van het organiseren van een intocht. Ditzelfde geldt voor Hooglanderveen en doordat de centrale intocht en de intocht in Hoogland eerder al geannuleerd werden, wordt het Sinterklaasfeest in 2020 anders dan voorgaande jaren. 

De comités en diverse ondernemers hebben de afgelopen weken achter de schermen hard gewerkt aan alternatieve manieren om Sinterklaas en zijn pieten van harte welkom te heten. Daarbij is ook goed overleg geweest met de gemeente over de haalbaarheid van die ideeën binnen de veiligheidsmaatregelen. Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Ik ben blij en trots dat we Sint en zijn pieten op een alternatieve manier in Amersfoort kunnen verwelkomen. Dankzij de inspanningen van de comités en diverse partners is er toch een aangepast kinderfeest mogelijk gemaakt.”

DIGITALE INTOCHT De centrale intocht is dit jaar, gezellig thuis op de bank, online te zien. Sinterklaas komt op 14 november via de digitale weg aan in Amersfoort. Tijdens de weekenden hierna zorgt het comité voor een digitale live verbinding met Sinterklaas en zijn pieten. Zo brengt het comité de hele periode Sinterklaas toch een beetje naar alle kinderen.

EMICLAER Jaarlijks is de lampionnenoptocht en de vuurwerkshow bij winkelcentrum Emiclaer voor veel kinderen een hoogtepunt. Door de coronamaatregelen gaat daar helaas dit jaar een streep doorheen.

HOOGLANDERVEEN Ook in Hooglanderveen staat men wel stil bij de aankomst van Sinterklaas en wordt het dorp als vanouds in sinterklaassfeer gebracht. Het blijft echter bij de aankleding van Hooglanderveen, want fysieke activiteiten zullen hier niet zijn. Kinderen kunnen wel meedoen met een kleurplatenwedstrijd; uiteraard zorgen Sint en de pieten dat deelname voor alle kinderen de moeite waard is. 

VATHORST ln Vathorst hoopt men toch een kleine activiteit te kunnen organiseren. Als de maatregelen het toelaten wordt er misschien iets gedaan in ‘HeyPannenkoek’. Wat dat precies is, is op dit moment nog onduidelijk. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie